HOW TO: je jeans zelf bleken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
HOW TO: je jeans zelf bleken

1Zin om zelf aan de slag te gaan en je oude jeans of jeansjasje een nieuwe look te geven? Dan is bleken dé trend. Gezien op de catwalk bij oa Balmain.

Voor iedereen die niet zeker van zichzelf is raad ik aan te oefenen met een lapje jeansstof.

NODIG?

Een oude jeans of een jeansjasje of rokje... zolang het maar in jeansstof is. (want dat is nu net de trend)

HOE?

Er wordt gezegd dat je jeans kan bleken met verdunde javel of bleekwater, maar het is zeer slecht voor de stof. De vezels worden namelijk aangetast, dus het is eigenlijk geen optie.

Koop bij de drogisterij een bleekmiddel speciaal voor stof. Zo heb je bleekmiddel van Dylon (om je kleding te ontkleuren). Dat is het veiligste, en de beste oplossing.

Als je graag wil dat alleen het onderste gedeelte van de jeans gebleekt is, dat leg je enkel de pijpen met het speciale bleekwater in bad. Let wel op: water slorpt zichzelf enorm op, dus leg de pijpen van de jeans maar voor 1/4 in het water, je zal zien dat het water nog een vierde zelf naar boven zal absorberen.

Nadat de jeans van kleur veranderd is, steek je hem nog een dagje in het azijn zo kan de kleur fixeren. Daarna wassen, en hij is klaar voor gebruik!

TIP?

Om je jeans nog een extra "used" uitstraling te geven kan je hem nog gaan bewerken met schuurpapier... heel leuk resultaat!