5 manieren om Blauwe Maandag te bestrijden

Gepubliceerd op 20 januari 2014 door Laure Vandendaele
5 manieren om Blauwe Maandag te bestrijden

blauwemaandag

20 januari. Blauwe Maandag. De meest deprimerende dag van het jaar.  Het regent. In de file op weg naar het werk kom je tot de conclusie dat van alle goede voornemens tot nog toe weinig in huis kwam. Zo bestond het ontbijt deze ochtend niet uit een kommetje havermout met rijstmelk (maar uit een lat chocolade en een liter koffie), kan je de bezoekjes aan de fitness op één vinger tellen en blijkt het vriendelijk en behulpzaam zijn toch iets minder haalbaar dan gedacht. De eerste zonnestralen en vakantie zijn nog veraf en de maandagblues slaat op deze Blauwe Maandag harder toe dan ooit. Wij slaan naar goede gewoonte even hard terug  met deze vijf blijmakers en de stille belofte vanaf vandaag echt, echt, écht aan het 2014 van onze dromen te beginnen. Maar deze keer écht, he.

1/

1. Shop een blauwe handtas

JourYvesSaintLaurent
Sac de Jour van Yves Saint Laurent in Royal Blue - € 1790,00

We weten het wel, kopen zou niet gelukkig mogen maken. Maar het plezier dat met de aankoop van een nieuwe handtas, lipstick of jurk gepaard gaat, en dan vooral op dagen wanneer het allemaal niet meezit, behoort tot die kleine pleziertjes die het leven een pak aangenamer maken. Bovendien zijn het ook op deze Blauwe Maandag nog steeds solden en kan je tijdens deze middagpauze al surfend nog het koopje van je leven doen.

2/

2. Trek een blauw lijntje

ArtlinerAzure
Artliner in Blue van Lancôme - € 32,40

Every cloud has a silver lining maar een blauw lijntje boven je ogen staat op een dag als vandaag voor dezelfde belofte. Want na een depri dag als vandaag, kan het morgen alleen maar beter gaan.

3/

3. Lach!

Smile though your heart is aching
Smile even though it's breaking
When there are clouds in the sky, you'll get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll see the sun come shining through for you

Dierenfilmpjes do the trick. Altijd.

4/

4. Trakteer jezelf

blauwlekkersOp een dag als vandaag komt de quinoa, magere yoghurt en slappe thee je de oren uit. Trakteer jezelf op een portie comfort food of een glaasje troost.

5/

5. Boek een reis

vakantiebluesGeen betere dag dan vandaag om een reis naar een ver, warm oord te boeken. Zo heb je iets leuks om naar uit te kijken en verdwijnt de tristesse van deze grijze dag als sneeuw door de zon.