Dit zijn de best betaalde beauty influencers ter wereld

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Dit zijn de best betaalde beauty influencers ter wereld@huda

Ook in 2020 werd er bakken geld verdiend op sociale media. Bovenaan Youtube, Instagram en TikTok staan heel wat beauty influencers. Al blendend en contourend banen ze zich een weg naar de top. Hoeveel verdienden zij het afgelopen jaar per post? En welke beauty staat op nummer 1?

Celebrity 2.0

Het klinkt te mooi om waar te zijn, tutorials posten van 'de perfecte eyeliner' of je mening geven over de nieuwste celebrity cosmeticalijn en daar belachelijk rijk mee worden. Toch zijn het steeds dezelfde beauty influencers die in de top tien verschijnen. Hoe dat komt? De meesten onder hen timmeren al jaren aan hun succes en wisten onderweg een trouwe schare volgers te vergaren, of scoorden slimme deals met grote make-upmerken. Anderen zijn dan weer even berucht als beroemd en verdienen daarmee flink de kost, internetschandaal na internetschandaal . Want hé, er bestaat nu eenmaal niet zoiets als negatieve publiciteit...

Beauty influencers keren dan wel hun hand niet om voor sponsored deals en schandalen, de community is tegelijk zeer open en divers. Toen de Nederlandse Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) in januari 2020 uit de kast kwam als transgender, regende het positieve reacties. Ook het feit dat iedereen, ongeacht gender, geslacht of afkomst, zich comfortabel voelt om make-up te dragen (en daar succesvol mee wordt), valt alleen maar toe te juichen.

Benieuwd naar de best betaalde beautyvloggers, -bloggers en ondernemers van het afgelopen jaar? Cosmetify verzamelde alle gegevens van de beroemdste beauty influencers en goot de cijfers in een tabel. Op die manier wordt duidelijk hoeveel deze sterren gemiddeld verdienen per post. De inkomsten die velen onder hen verdienen aan collabs of eigen beautymerken tellen hier dus niet mee. Opvallend is het grote verschil in de top drie: de absolute nummer één verdient meer dan dubbel zoveel als de nummer drie. Klaar voor de duizelingwekkende cijfers?

10. Camila Coehlo

De Amerikaanse met Braziliaanse roots begon ooit als Dior make-upartieste en deelde tegelijk beauty tips op Youtube. Later ontwikkelde ze een kledinglijn, haar tweede passie, met Revolve die instant uitverkocht. Dit jaar vond Camila het tijd voor een eigen beauty en lifestylelabel, dat ze Elaluz doopte.

Hoeveel verdient Camila Coehlo per post? €26.238

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CAMILA COELHO (@camilacoelho)

9. Pony Makeup

Volgens insiders is het beauty influencer Pony die de Zuid-Koreaanse make-upstijl wereldwijd populair maakte. Park Hye-Min, haar echte naam, mag zich vandaag auteur van verschillende boeken noemen, oprichter van het populaire Pony Syndrome-Youtubekanaal, ambassadrice van verschillende grote merken (M.A.C, ColourPop, NYX Cosmetics) en founder van cosmeticalabel Pony Effect.

Hoeveel verdient Pony Makeup per post? €26.297

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PONY 포니 (@ponysmakeup)

8. Bianca Heinicke

Met haar kanaal BibisBeautyPalace is Bianca sinds 2012 een echte ster in Duitsland en ver daarbuiten. Haar make-up- en modevideo's halen miljoenen views, en ook haar eigen label Bilou, met verschillende producten als make-up en shampoo, is geliefd in Duitsland. Alleen aan haar muzikale carrière is nog wat werk...

Hoeveel verdient Bianca Heinicke per post? €26.942

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ! Bibi (@bibisbeautypalace)

7. Nikkie Tutorials

Je zou het niet vermoeden, maar Nikkie Tutorials, aka Nikkie De Jager, komt gewoon uit Nederland! Ze staat bekend om haar ongelooflijke transformaties die ze deelt op Instagram, Youtube en TikTok. Nikkie staat helemaal achter 'de kracht van make-up' en scoorde met haar skills al deals met Beauty Bay en Too Faced.

Hoeveel verdient Nikkie Tutorials per post? €44.833

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials)

6. Mari Maria

De Braziliaanse Mari Maria is ontzettend populair in bij Spaanstalige beautyfanaten. Sinds 2014 post ze make-upvideo's op Youtube en meer recent doet ze hetzelfde op Instagram en TikTok. Mari Maria runt daarnaast haar eigen gelijknamige make-uplabel.

Hoeveel verdient Mari Maria per post? €49.293

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mari Maria (@marimaria)

5. Yuya

Yuya, geboren in Mexico als Mariand Castrejón Castañeda (thank god voor haar makkelijke artiestennaam), is duidelijk opgegroeid in het socialemediatijdperk. Op haar zestiende won ze een Youtube-wedstrijd en sindsdien gaat het hard voor de Mexicaanse beauty.

Hoeveel verdient Yuya per post? €54.257

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@yuyacst)

4. Jeffree Star

Behoeft deze Youtube-ster nog een introductie? Na een korte poging om het te maken in de muziek- en de modewereld ontdekte Jeffrey Lynn Steininger in 2014 al dat zijn echte passie in cosmetica lag, en Jeffree Star Cosmetics was geboren. Toch liep de carrière van Jeffree niet steeds van een leien dakje. Star staat namelijk bekend om zijn zeer uitgesproken mening en is niet vies van ruzietjes met andere make-upgoeroes.

Hoeveel verdient Jeffree Star per post? €54.455

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeffree Star (@jeffreestar)

3. Bretman Rock

Amper 22 en nu al aan de top van het Youtube-universum. De Filipijns-Amerikaanse Bretman Rock (zijn echte naam trouwens) werd al zeer vroeg bekend op Youtube en Vine met zijn humoristische video's en later als make-upartiest door een contouring video die viral ging. Time magazine, Forbes en verschillende andere media kroonden Rock al tot één van de meest invloedrijke jongeren van vandaag.

Hoeveel verdient Bretman Rock per post? €54.646

2. James Charles

In 2015 startte James Charles een eigen Youtubekanaal met make-uptips & tricks. Zijn video's en opvallende persoonlijkheid leverden hem in 2016 een contract op als eerste mannelijke ambassadeur van CoverGirl. Tegelijkertijd werd Charles bekend dankzij zijn breed uitgesmeerde ruzie met Tati Westbrook, een andere make-upgoeroe, en zijn soms ongelukkige uitspraken in de pers.

Hoeveel verdient James Charles per post? Tot €85.659

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door James Charles (@jamescharles)

1. Huda Kattan

Op nummer één staat - niet verrassend - beauty blogger en ondernemer Huda Kattan. De Irakees-Amerikaanse beauty influencer startte haar carrière als make-upartieste in Dubai, waar ze enkele grote sterren onder handen mocht nemen. In 2013 zag haar cosmeticalabel Huda Beauty het licht, ongetwijfeld één van de populairste influencer make-upmerken aller tijden.

Hoeveel verdient Huda Kattan per post ? €137.981

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Huda Kattan (@huda)