7 jobs voor wie graag reist

Gepubliceerd op 7 april 2017 door ELLE België
7 jobs voor wie graag reistBeeld: Beautifuldestinations

Hou jij van reizen en zou je er niet voor terugdeinzen je spullen te pakken om de wijde wereld in te gaan? Dan zijn deze droomjobs zeker iets voor jou!

Een carrière en een vast levenspatroon zijn de grootste redenen waarom mensen niet naar het buitenland vertrekken. Ze hebben schrik dat ze dan ondermijnen wat ze hebben en alles gaan verliezen. Dé oplossing? Zoek een job waarbij je voor je werk moet reizen. Werk en plezier kunnen zonder probleem gekoppeld worden. Twee vliegen in één klap! Deze zeven droomjobs zijn een fantasie voor iedere reisfanaat:

1/

droomjobs archeoloog reisfanaten
Beeld: David Silverman/Getty Images

#1: Archeoloog

Een archeoloog gaat overal ter wereld materiële overblijfselen zoeken uit het verleden om deze te reconstrueren en te kunnen duiden. Om informatie te kunnen vinden, moet je dus heel de wereld rondreizen. Vaak zal een archeoloog zich begeven naar meer afgelegen delen van de wereld. Zeker één van onze droomjobs dus voor echte avonturiers!

#2: Consultant

Een consultant is iemand die kennis zal overbrengen naar anderen, een soort adviseur dus. Deze mensen moeten sowieso al vaak op de baan zijn, maar soms moeten ze ook rondreizen. Bij internationale bedrijven gebeurt het vaak dat er consultants worden ingehuurd om aan de andere kant van de wereld informatie te verkrijgen of over te brengen.

2/

droomjobs stewardess reisfanaten
Beeld: Stewardessworld

#3: Reisbegeleider

Het spreekt voor zich dat een reisbegeleider veel zal reizen. Werk je graag met mensen? Dan is dit iets voor jou! Je begeleidt toeristen doorheen hun reis en komt alles te weten over een bepaald stuk van de wereld. Droomjob waardig, niet?

#4: Diplomaat

Als diplomaat werk je als ambtenaar voor de buitenlandse dienst van je land. Je moet diplomatiek zijn, oftewel dus voorzichtig met je woorden en erg tactvol zijn.  Jij onderhoudt de internationale contacten, waardoor je heel wat zal moeten reizen. Overal netwerken en grote conferenties bijwonen, is jouw ding.

#5: Stewardess

Als je van hier naar daar moet vliegen als stewardess, dan heb je tijdens de vluchten door wel even tijd om te relaxen op bestemming. Er zijn zelfs stewardessen die als bijjob Instagram reisfoto’s maken van alle bestemmingen waar ze komen.

3/

droomjobs journalist fotograaf reisfanaten
Beeld: Celinepecheux

#6: Journalist

Een journalist gaat op zoek naar de recentste nieuwsfeiten en verzamelt deze. Waar kan dat beter dan in het buitenland? Vaak kan je ook dingen gratis gaan testen in ruil voor een artikel.

#7: Fotograaf

Als fotograaf kan je ook carrière maken over heel de wereld. Als je hard genoeg je best doet, kom je terecht in een bedrijf dat reisfoto’s publiceert. Denk maar aan het Instagramprofiel: beautifuldestinations! Over droomjobs gesproken!

(Solliciteren voor één van deze 7 jobs? Zet dan zeker deze 6 woorden niet op je CV! Dit zijn ook echte droomjobs voor studenten! Daarnaast zijn deze droomjobs in de mode misschien wel iets voor jou?)

(Lien Egghe)