10 dingen die je kan doen met babyshampoo

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Laure Vandendaele
10 dingen die je kan doen met babyshampoo

Buiten het haar van een baby wassen, dan.

Babyshampoo is dankzij zijn eenvoudige en milde ingrediëntenlijst ideaal voor het reinigen van de delicate babyhoofdhuid en eerste haartjes. Maar zelfs als je geen baby hebt, is het handig om een fles van deze multi-inzetbare shampoo in huis te hebben. Je kan er immers bijna alle kanten mee op, als is het wassen van je geliefde viervoeten uit den boze! Klik hier voor nog zo'n allround beautyproduct.

babyshampoo zwitsal nivea schwarzkopf

  1. Shampoo van Nivea, 5,19 euro
  2. Shampoo van Dermocare, 2,79 euro
  3. Shampoo van Schwarzkopf, 2,99 euro
  4. Shampoo van Neutral, 4,39 euro
  5. Shampoo van Zwitsal, 5,19 euro

Waarvoor kan je babyshampoo dan wel gebruiken?

1.    Make-uppenselen wassen.

Behandel je make-uppenselen met de nodige zorg en ze gaan jaren mee. Even sprayen met een brush cleanser volstaat om de borstels snel tussendoor te reinigen, gebruik je je borstels dagelijks, is een grondige maandelijkse wasbeurt geen overbodige luxe. Dit kan je doen met dit vreemde vaatwassertje, al lukt het met een eenvoudig sopje met babyshampoo minstens even goed. Babyshampoo is zacht voor de haren van een baby en dus ook voor die van je favoriete stippling brush. Maak een sopje van lauw water en een paar druppels babyshampoo, was de haartjes met je vingers, spoel de restjes product en laat je penselen (liggend om de vorm van de haartjes te bewaren!) drogen.

2.    Schoenen opblinken

Baby shampoo, vooral die met minerale oliën, is geschikt op lederen schoenen en accessoires op te blinken. Breng een paar druppeltjes aan op een katoenen doekje en wrijf zachtjes over je favoriete pump.

3.    Mooier metaal.

Mix een paar druppels babyshampoo met bakpoeder en een tikkeltje armkracht om chroom en metaal van een frisse schijn te voorzien.

4.    Kam en borstel schoonmaken

Vul een glas met warm water en een paar druppels shampoo, laat je kam of haarborstel een paar minuten weken en droog af met een handdoek. Alle restjes haar- en huidolie worden op deze manier uit je bostel verwijderd.

5.    Lekker smeren

Gebruik babyshampoo om vastgeroeste moeren of bouten te smeren. Last van een slecht sluitende rits? Met een paar druppeltjes babyshampoo loopt het open- en dichtritsen weer gesmeerd.

1/

6.    Je favoriete trui redden

Is je favoriete trui in de was gekrompen? Geen zorgen, dankzij babyshampoo krijg je je trui weer in het oorspronkelijke formaat. Vul een bad of emmer met warm water en voeg een paar druppels babyshampoo toe. Leg de trui op het wateroppervlak en laat 10 tot 15 minuten drijven. Wring het water uit de trui en herhaal het proces in een badje zonder shampoo. Leg de trui op een handdoek, trek eventueel in de gewenste vorm en laat drogen. Zo goed als nieuw!

7.    Vlekken verwijderen

Een wit T-shirt met gele vlekken onder de oksels en rond de kraag? Breng babyshampoo op de verkleurde zones aan voor je het T-shirt aantrek. Niet tevreden over het resultaat? Wrijf de verkleurde zones in met babyshampoo, laat een kwartiertje intrekken en spoel het product uit. Als je er tijdig bij bent kan je met babyshampoo zelfs bloedvlekken uit witte kleding krijgen.

8.    Delicate stofjes wassen

Dankzij de milde formule is babyshampoo perfect om delicate kledingstukken zoals blouses in zijde of ondergoed in kant te wassen.

9.    Car wash

De schuimende shampoo is ideaal om vet en vuil van verschillende oppervlakten – zoals ook de buitenkant van je auto – te verwijderen. Vul een emmer met water en een flinke scheut babyshampoo en ga aan de slag.

10.    Maak een glijbaan

Wat lukt met bruine zeep, lukt ook met babyshampoo. Leg een lange rol plastiek in je tuin, besprenkel met water en babyshampoo et voila, een homemade glijbaan.

Babyshampoo is trouwens niet het enige wonderproduct in de kinderrekken, ontdek ook deze handige trucs met babyproducten en waarom je dringend bakpoeder in de badkamer moet binnenhalen.