7 beauty hacks met bakpoeder

Gepubliceerd op 25 augustus 2016 door Elise
7 beauty hacks met bakpoeder

Dat baking soda een nuttig huis-, tuin- en keukenmiddeltje is, tot daaraan toe. Maar wist je dat ook heel veel mensen zweren bij badpoeder als beautyingrediënt? 

Bakpoeder wordt ingezet als schoonmaakmiddel, schuurmiddel, luchtverfrisser, noem maar op. Maar blijkt nu dat "baking soda" ook wel voordelen oplevert in je beautycase... Als masker, scrub of zelfs als shampoo!

Na dit artikel wordt jouw bus bakpoeder sowieso gepromoveerd tot vaste waarde op je badkamerschapje.

1/

#1: Wittere tanden

baking-soda-teeth-whitening

Op zoek naar een minder extreme manier om je tanden witter te krijgen, liefst zonder chemische bleach producten? Dop je tandenborstel in bakpoeder en poets je tanden. Je zal zien: het doet wonderen.

Opgelet: één keer per maanden bakpoetsen is voldoende. Overmatig gebruik kan schadelijk zijn voor je tanden.

2/

#2: Je haar stylen

8.-Use-it-as-a-Dry-Shampoo

Wil je extra textuur in je lokken? Verleng het effect van een goede föhn- of wasbeurt door bakpoeder door je shampoo te mengen.

3/

#3: Wallen wegwerken

Put-Some-Baking-Soda-Under-Eye-And-See-The-Miracle

Baksoda blijkt een wondermiddel te zijn om wallen weg te werken. Donkere kringen nemen af na het aanbrengen van bakpoeder.

Hoe? Meng één theelepel baking soda met een glas heet water. Dop er een watje in en laat het 10 minuten tot een kwartier onder je ogen zitten. Breng daarna een hydraterende crème aan.

Wanneer het poeder intrekt, lijkt je huid een stuk lichter. Er zit een gist-achtige stof in het poeder met een kalmerende werking.

Het proberen waard!

4/

#4. Blonder haar

saçlarımızı-nasıl-hızlı-uzatırız-3

Heeft je blonde haar een groene gloed gekregen van zwemmen in chloorwater? Spoel je lokken met een theelepeltje bakpoeder opgelost in een liter water.

5/

#5. Deodorant

Baking-Soda-Deodorant

Gebruik baking soda als een natuurlijke deodorant door het met een poederdons/kwast/spons onder je armen aan te brengen. Zeer efficiënt tegen zweetluchtjes.

6/

#6: Gezichtsscrub

zuiveringszout-natrium-bicarbonaat1

Baking soda heeft een reinigende werking en doodt de bacteriën die acne veroorzaken.

Hoe? Maak een pasta van baking soda met honing. Maak je gezicht nat en masseer het goedje over je huid. Spoel af met koud water en dep je gezicht droog.

7/

#7. Aftersun 

canstockphoto5097498

Hoe? Neem een plantenspuit en vul deze met koud water, twee eetlepels bakpoeder en Aloë Vera sap (of een andere verzorgende olie). Wikkel de spuit met nat keukenpapier en zet het een kwartiertje in de diepvries, zodat het water ijskoud wordt. Spray over je lichaam voor een heerlijke verfrissing. De baking soda kalmeert je huid en vermindert de jeuk.