18 handige beauty trucs met babyproducten

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Isabelle
18 handige beauty trucs met babyproducten

Waarom tonnen geld uitgeven aan dure beautyproducten als je waardige alternatieven gewoon in de supermarkt kan vinden? Of beter: in de kinderrekken. Heel wat babyproducten blijken net zo handig voor volwassenen én hebben nog verschillende functies ook. 18 redenen om in de badkamer van je mini-me te duiken:

1/

BABYPOEDER

Schermafbeelding 2015-12-07 om 13.53.53

Talkpoeder wordt gebruikt om een geïrriteerde huid te voorkomen, vaak op de billetjes van je baby. Het wonderpoeder heeft in de eerste plaats een absorberende functie, en dus kan ook jij het gebruiken voor volgende problemen:

1. Last van vettig haar, maar geen tijd om nog snel de douche in te springen? Geen probleem: gebruik babypoeder als droogshampoo: op je haarwortels kloppen, enkele minuten wachten en weer uitborstelen. Dankzij dit geniale emergency middeltje ben je weer goed voor een halve dag.

2. Klassiek probleem voor feestbeesten: je krijgt het veel te warm op de dansvloer en je make-up loopt uit. Het poeder is de ideale manier om dit te fixeren, omdat het overtollige olie absorbeert en er zo voor zorgt dat je oorlogsverf mooi blijft zitten. Neem er wat op een brede kwast en ga over je hele gezicht als afwerking van je beautyroutine. Pas op: overdrijf niet, want dan krijg je een witte waas op je gelaat.

3. Het werkt trouwens ook uitstekend als „primer” onder je mascara. Doe er een beetje op je wimpers vòòr je met de mascaraborstel aan de slag gaat, en je zal zien dat die veel voller ogen.

4. Ook je oksels zijn fan van talkpoeder. Gebruik het als kalmerende aftershave òf als deodorant voor een zware avond. In beide gevallen hou je er een gladde en fris geurende huid aan over (het poeder neemt immers ook zweet op).

Schermafbeelding 2015-12-07 om 13.55.49

5. Kan je niet slapen door de hitte? Dankzij babypoeder ben je zo weer in dromenland: door er wat op je hoofdkussen te strooien, zou je minder snel last krijgen van transpiratie en een overhit gevoel. Bovendien zorgt het voor een frisse geur, waardoor je sneller rustig wordt en beter in slaap valt.

6. Dat laatste geldt trouwens ook voor je schoenen: sneakers zonder sokken dragen, kan al snel uitdraaien op een stinkend zaakje. Behalve als je eerst een beetje poeder in je stappers strooit.

7. Zomerse tip: krijg je na een dagje strandpret die vervelende zandkorrels niet van je huid? Smeer je in met babypoeder, het zal olie en zand meteen losmaken én je huid tegelijk heerlijk doen afkoelen.

2/

BABYSHAMPOO

Ook babyshampoo brengt heeft meer voordelen dan enkel een baby-met-zijdezacht-bolleke. Geef eerdergenoemde kleine eerst een badje, en gebruik het spul daarna voor jou eigen plezier:

1. Omdat babyshampoo een veel lagere zuurtegraad heeft dan onze klassieke haarproducten, halen je lokken zichtbaar adem na een wasbeurt. Proefpersonen zijn unaniem: lekkere geur, een perzikzachte haardos en een gezonde glans. Enig nadeel: volgens velen ligt je kapsel er helemaal plat door (niet voor gekrulde beauties dus!) en wordt het snel weer vettig. Toch lijkt het ons goed om af en toe je klassieke routine met een babyshampoo af te wisselen! Wist je trouwens dat de meeste shampoo’s voor volwassenen juist heel slecht zijn? 

Make-up Brushes

2. Een universele beautyblooper die dringen de wereld uit moet worden geholpen: ongewassen make-up penselen! Je wil niet weten hoeveel bacteriën zich opstapelen tussen de haartjes van je geliefde kwasten en hoe zij verantwoordelijk zijn voor ontstoken ogen, koortsblazen en geïrriteerde huid.  Geef ze dus geregeld een grondige wasbeurt, en dat met babyshampoo. Penselen van goede kwaliteit bestaan immers uit gevoelige haartjes en raken beschadigd (lees: ze worden helemaal hard) als je ze met het verkeerde product wast.

3. Ook andere delicate materialen, zoals kasjmier, kan je wassen met babyshampoo -opnieuw met dank aan de lage zuurgraad.

3/

ZINKZALF

Babor-600x520

Vergeet ook de zinkzalf van je kleine niet te stelen. Het goedje is bedoeld als beschermend, hydraterend middel tegen rode billetjes, droge huid en uitslag bij je mini-me. Jij gebruikt het om deze problemen op te lossen:

1. Weg met puistjes! Zinkzalf bevat zinoxide, een stof die ervoor zorgt dat je poriën kleiner worden en je huid dus gladder maakt. Verder heeft het ook een ontstekingremmende en helende functie. Puistjes zijn eigenlijk ontstoken huidporiën, dus met zinkzalf zit je twee keer goed. Breng het voor het slapengaan lokaal aan op je probleemzone en laat het ‚s nachts intrekken, verwijder de restjes zalf ‚s morgens met een lotion en je zal zien dat de boosdoener zichtbaar kleiner is.

2. Je kan ook een masker van zinkzalf maken, goed voor een lekker fris en zacht velletje. Breng een fijne laag aan op de T-zone (het spul heeft een uitdrogende functie, dus vermijd gevoelige plekken zoals je ogen en wangen) en verwijder na tien minuutjes met een hydraterende lotion of olie. Je poriën zijn nu mooi ingetrokken, waardoor je een egalere huid hebt.

3. Littekens vermijd je ook door de zalf meermaals per dag overvloedig op je wonden te smeren.

4. Ook een koortslip kan je wegwerken met zinkzalf: pas dezelfde methode als puistjes toe.

4/

BABYOLIE

Brazilian-waxing-600x420

Natuurlijk wens je voor je baby een zijdezacht velletje en wrijf je hem met plezier helemaal in. Veeg na afloop je handen niét af aan een handdoek, maar smeer het spul op je eigen benen.

1. Babyolie is immers een gedroomde scheercrème. Het heeft een extreem hydraterende werking en zorgt dankzij zijn gladde textuur dat je scheermes gemakkelijk over je huid gaat, waardoor je wondjes en oneffenheden vermijdt.

2. De olie is dankzij zijn vettige textuur ook handig om waterproof oogmake-up te verwijderen.

3. Last but not least: babyolie is zowat het zachtste smeerspul dat je kan vinden. Gebruik het dus ook als massagemiddel voor volwassenen, hemels effect verzekerd!

5/

BABYVOEDING

1431960282-normal-20141219-10831964-770951102997659-587429988-n

Raar maar waar: veel sterren zweren bij babyvoeding en -drankjes om hun kater te verzorgen! Zo maakt Miley Cyrus geen geheim van haar Pedialyte verslaving en lust ook Pharrell Williams af en toe een lepeltje pap.

Pro: omdat je kleine uk nog veel groeiwerk voor de boeg heeft voor hij onder de noemer „groot en sterk” valt, zit zijn voeding boordevol vitamines en mineralen. Een stevige cocktail die ook jouw getraumatiseerde maag en hersenpan kan boosten na een stevig avondje uit…

Contra: babyvoeding is extreem calorievol, maar hey: het is niet dat we er een gewoonte van zullen maken…