Dit is waarom je moet reizen tijdens de paasvakantie

Geüpdatet op 19 november 2019 door ELLE België
Dit is waarom je moet reizen tijdens de paasvakantieBeeld: beautifuldestinations

De paasvakantie is weer van start gegaan. Dat betekent dat we zin hebben om op reis te vertrekken en er even tussenuit te zijn. Laat deze 5 redenen je nog eens extra overtuigen. Buitenland, here we come!

Reistip: deze Game Of Thrones filmlocaties kan je echt bezoeken!

1/

reizen in paasvakantie lissabon
Beeld: Lien Egghe

#1: De paasvakantie behoort eigenlijk nog tot het laagseizoen. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan in de zomer. Dit voordelig tarief is een echt voordeel en dus een goede reden om net dan te reizen. Wil je echt heel goedkoop op vakantie? Neem dan een kijkje naar de aanbiedingen bij onze Noorderburen in Nederland. Hier hebben ze geen paasvakantie en zijn de prijzen dus nog scherper. Ook de nieuwe trend, blut reizen, is goed voor je portemonnee.

#2: Ook in deze vakantie mag je even onthaasten. Je hebt weeral maanden erg hard gewerkt of gestudeerd en daarom verdien je het echt. Geniet van een tijdelijke verlossing van al die verplichtingen. Even geen wekker om 7u 's morgens, geen vervelende baas of geen studiewerk. Neem even alle tijd om te genieten, zodat je er de komende maanden weer helemaal tegen kan. Je voelt je terug herboren! Op deze 10 afgelegen plaatsen kom je meteen tot rust!

2/

reizen in paasvakantie rome
Beeld: Beautifuldestinations

#3: In de paasvakantie is er heel wat minder toerisme in vergelijking met de zomer. Niet iedereen heeft namelijk tegelijk paasvakantie. Plaatsen zijn altijd mooier zonder een horde toeristen die het hele zicht verstoren. Je kan er dan dus ook van genieten om plaatsen eens op een andere manier te bezoeken.

#4: Geniet van het heerlijk lenteklimaat! In België is het in de paasvakantie vaak al zalig weer, maar dan moet je eens denken hoe zalig het iets Zuidelijker kan zijn. Boek jezelf een vliegticketje en geniet elders van zwoele temperaturen. De zon laadt je batterijen echt op. Een klein beetje cheaten mag altijd: jij ziet al mooi bruin voordat de zomer begint. Schoon kleurtje, check!

#5: Je kan nog eens met z'n allen weg. In de paasvakantie hebben alle kinderen én studenten vrij. Ook voor werknemers is het haalbaar om vakantie aan te vragen. Het ideale moment dus om tijd te nemen voor elkaar en het goede weer op te zoeken.

(Lien Egghe)