8 dingen die je moeten weten over Eline van De Mol

Geüpdatet op 19 november 2019 door Elise
8 dingen die je moeten weten over Eline van De Mol

Voor velen was ze de gedoodverfde mol, althans toch zeker voor surfend Vlaanderen. De cijfers van Google verraadden daags voor de ontknoping al dat de zoektermen "Eline De Mol" dubbel zo veel clicks opleverden dan combinaties met Davey en Annelies. 

Ze is 24 jaar, afkomstig uit Overmere en haar lievelingsgerecht is steak met frietjes. Maar wist je deze 7 dingen al over De Mol 2017?

#1. Twijfel

Eline twijfelde naar eigen zeggen geen seconde toen de casting directors van VIER haar de rol als Mol aanboden. Sterker nog: ze beschouwde het als een hele eer. Ook het geheim houden, ging haar wonderwel af. Zwijgen werd zo'n beetje haar tweede natuur. Werkelijk niemand uit haar dichte omgeving was op de hoogte van haar dubbel spel.

#2. Openingszin

ezgif.com-optimize

In de allereerste proef geeft Eline al een enorme hint aan de aandachtige kijkers thuis. In de auto met Davey verzekert ze hem: "Ik wil je er even op wijzen dat er ook een mol is, hé". Op zich geen abnormale waarschuwing, maar wél voor wie zich nog herinnert dat ook Gilles Van Bouwel deze zin liet vallen in het vorige seizoen.

1/

#3. Ongezond

De Mol was een bijzonder ongezonde ervaring voor Eline."Die deelname heeft een paar jaar van mijn leven gekost, denk ik.", sprak Eline net na de finale. We waren in aflevering 6 getuige van Elines hoge hartslag (121 in rust!). Zelf verklaart ze dat die te wijten is aan stress, koffie en andere factoren. Het zenuwslopende Mol-avontuur zal haar daar niet bij geholpen hebben... 

eline is de mol

#4. Béter dan Gilles

Eline molde 75% van de totale prijzenpot. Van de 100.000 euro die er te winnen viel, belandde er "slechts" 27.250 op Daveys bankrekening. Ter vergelijking: Cathy - de winnares van vorig jaar - ging naar huis met 30.790 euro. Gewezen molloten die de boekhouding strikt bijhielden, bevestigden ook dat Eline het minste geld van de hele groep verdiende.

LEES OOK: 10 dingen die je moet weten over Gilles van De Mol 

2/

#5. Letterhints

Op het profielfiche van Eline staat aangegeven dat ze Monitor bij Out of Limits is. De legpuzzel uit de proef met de dieren legt ook het een en het ander bloot voor opmerkzame kijkers:

eline de mol

#6. Knipoog

In de vierde aflevering wordt de kandidaten in their faces gevraagd of ze de mol zijn. Eline is daar de enige die negatief antwoord zonder één keer met haar ogen te knipperen.

3/

#7. Playlist

eline is de mol

Niet alleen haar profielfiche, maar ook de muzieklijst van Eline is verdacht. Verschillende nummers kunnen verbonden worden aan de proeven.

De opdracht met de GPS'en linken we simpelweg aan "De Bestemming". Bij "Eye of The Tiger" valt op dat deze hit ook op de muzieklijst van ex-Mol Gilles van Bouwel terug te vinden was. "Casanova" was ook de cocktail waarmee Eline Bertrand probeerde zat te voeren voor de museumopdracht. Je merkt het af: referenties zijn eindeloos.

#8. Een tevreden mol 

Over haar "gemol" is de blondine best wel tevreden: “Ik denk dat er veel dingen goed zijn gelopen en daar ben ik ook fier op. Een paar zaken zijn ook misgelopen, maar over het algemeen ben ik wel blij met mijn prestatie.”