Zo blijft je nagellak minimum vijf dagen perfect zitten

Geüpdatet op 16 januari 2018 door Laure Vandendaele
Zo blijft je nagellak minimum vijf dagen perfect zitten

Het geheim van een langhoudende DIY-manicure?

Met een laagje GelTouch transformeer je elke diy-manicure tot professioneel uitziende gelnagels. Te mooi om waar te zijn? Het ELLE Beauty Team deed de test.

Net op het moment waarop ik denk dat een flesje mini Chloé parfum het schattigste was dat die dag op mijn bureau zou belanden, gaat het Gel Touch Mini Starter Kit alsnog met al mijn aandacht lopen. Op de verpakking prijken immers de woorden 'Gel Topcoat die elke nagellak in gel omtovert' en een afbeelding van een schattige mini LED-lamp. Type dat je kent uit het nagelsalon maar dan in handig meeneemformaat. Klavier en schattig mini parfumflesje vliegen opzij: mijn bureau moet dringend omgetoverd tot een impromptu nagelsalon.

Niet dat ik de grootste fan ben van gelnagels (wegens duur, moeilijk te verwijderen en soms een tikkeltje gemeen) maar die snel afbladderende nagellak (zelfs na twee lagen en een topcoat) vind ik toch ook maar niets. Een stevige berschermlaag is dus meer dan welkom.

Hoe het werkt

Lak eerst je nagels volgens de regels van de kunst. Dat wil zeggen één basecoat en twee lagen nagellak. (topcoat kan je in dit geval skippen) Het geheim van een diy-manciure is geduld. Geef elke laag voldoende tijd om te drogen en lak je nagels dus nooit als je gehaast bent maar bijvoorbeeld 's avonds voor de televisie. Sluit daarna je GelTouchMini-lampje met een USB-kabeltje aan aan je computer. Geef elke nagel een laagje GelTouch en houdt elke vinger 1 minuut onder de lamp. Gebruik nadien het bijgeleverde reinigingsdoekje om het plakkerige goedje van je nagels te verwijderen. Zijn de reinigingsdoekjes op? Gebruik dan een tissue en alcohol van mij de apotheker.

Het resultaat

Mijn nagels zien er niet alleen professioneel gelakt uit, zes dagen nadat het LED-lampje bij de laatste vinger uitknipte, is mijn manicure (Hold the Position uit de nieuwe Ballet Nudes collectie van Essie) nog zo goed als intact. Zelfs de wijs- en middenvinger van mijn schrijfhand, normaal gezien de eerste nagels om af te schilferen als een Grieks standbeeld, verkeren nog in goede staat. Ligt het aan een feit dat ik alle lagen voldoende droogtijd gaf of is het toch de verdienste van de GelTouch en het schattige lampje? Of een magische combo van de drie?

GelTouch Mini starter kit bevat een draagbare, compacte LED-lamp met USB-aansluiting, GelTouch  doorzichtige topcoat en reinigingsdoekjes. Voor het setje betaal je 29,99 euro. Verkrijgbaar bij Di en bij Kruidvat.