5 tips om te ontharen met de pincet

Geüpdatet op 24 maart 2017 door ELLE België
5 tips om te ontharen met de pincetBeeld: Lien Egghe

Ontharen met een pincet is niet van de poes. Of net wel, dankzij onze 5 tips.

De zon komt er weer door en dan kan je te veel haargroei beter vermijden. Een harige bikinilijn? Niet voor ons, bedankt. Dit beautyklusje is niet het fijnste, maar moet wel gebeuren. Snel en pijnloos liefst. Met deze 5 tips overleef je de ontharingshel met glans.

#1: Investeer in een degelijke pincet. Uiteraard kan je in eender welke winkel een pincet kopen, maar toch is het belangrijk om te investeren in goed materiaal. Maak het jezelf zo aangenaam mogelijk door een pincet te kiezen met een platte kant. Zo kan je in één keer je haartjes pakken en hoef je geen 20 keer op hetzelfde haar te plukken.

#2: Zorg ervoor dat je een goed zicht hebt op de haartjes die je gaat uittrekken. Kies dus voor natuurlijk en tamelijk fel licht. Zonlicht is ideaal! Zo kan je goed zien wat je aan het doen bent. Ook een vergrotende spiegel kan handig zijn om alles nog beter te zien.

1/

ontharen met pincet

#3: Na het douchen kan je zonder problemen epileren. Dan staan je poriën goed open, waardoor je de haartjes een stuk makkelijker kan uittrekken. Bespaar jezelf dus heel wat pijn door gewoon even in de douche te springen.

#4: Trek de haartjes in de goede richting uit. Goed epileren doe je door je huid strak te trekken met je vingers en de haartjes te verwijderen in de groeirichting. Zorg dat je geen huid vastneemt om jezelf pijn te besparen. Trek ze eruit met een stevige ruk om wondjes te vermijden. Werk daarnaast één per één. In het begin doet het erg veel pijn, maar na een tijdje voel je het niet meer.

#5: Koude verzacht roodheid. Na het ontharen is je huid erg gevoelig en soms zelfs rood. Met iets kouds, zoals een ijsblokje, kan je de pijn verzachten. Epileer bij voorkeur ’s avonds of wanneer je niet meer op stap gaat. Zo kan de roodheid wegtrekken zonder dat iemand het hoeft te zien.

Pijnloos ontharen? Dat kan met de Calor Soft Extreme, die wij testten voor jou! Neem deze tips voor mooie zomerbenen ook zeker in acht! Ook laserontharing kan een oplossing bieden.

(Lien Egghe)