7 tips voor mooie zomerbenen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
7 tips voor mooie zomerbenen

RAFW S/S 2008/09 - Hotel Bondi Swim BackstageHet is zomer en daar horen natuurlijk blote benen bij. Als je ze op de juiste manier onder handen neemt, kan je weldra genieten van een paar sexy én elegante stelten. Wij geven je alvast enkele tips voor mooie zomerbenen.

 1. Scheren of waxen?

Scheren is de snelste methode om je benen te ontharen maar lang niet de beste. Een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste is meer efficiënt. Het resultaat is perfect en je hoeft je minstens twee weken niet druk te maken over nieuwe haartjes.

2. Peeling of scrub

Van een regelmatige scrub of peeling wordt je huid mooier en egaler bruin. Het verwijdert dode huidcellen waardoor er een nieuwe glanzende huidlaag tevoorschijn kan komen. Weinig tijd? Een scrubwashandje is ook een goed alternatief.

3. Hydratatie en glans

Cruciaal na het ontharen is hydrateren! Scheren of waxen irriteert de huid, verwen daarom je benen met een voedende bodymilk. Voor een mooie glans is een hydraterende olie of Vaseline aanbevolen.

4. Hakken zijn onmisbaar

Bij mooie benen horen mooie schoenen. Minirokjes en jurken gecombineerd met een paar elegante schoenen laten je benen beter uitkomen. Zijn stiletto’s niets voor jou? Ook met sleehakken zijn er stijlvolle combinaties mogelijk.

5. Rokje of jurk met hoge taille

Het perfecte trucje voor optisch langere benen. Hoe hoger je ze draagt, hoe langer je benen lijken en hoe korter je romp. Je kunt je taille eventueel nog extra accentueren met een ceintuur.

6. Pas op met bandjes bij sandalen

Enkelbandjes aan je sandalen scheiden je voeten van de rest van je benen, waardoor het lijkt alsof ze korter zijn. Hou er ook rekening mee dat je voeten en je enkels bij warm weer wel eens kunnen opzwellen, waardoor het bandje veel te strak gaat zitten.

7. Bewegen

Door veel te bewegen krijg je een betere bloedsomloop, waardoor je spataders vermijdt. Bovendien krijg je mooie beenspieren en wordt je huid strakker. Zo ben je helemaal klaar om die mooie zomerjurk uit de kast te halen!

(Stagiaire Julie Bollen)