Getest: pijnloos ontharen met Calor Soft Extreme

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: pijnloos ontharen met Calor Soft Extreme

colcal

Pijnloos ontharen een sprookje? De Calor Soft Extreme zou het moeten waarmaken. Ik offerde mezelf op en deed de test!

"Wie schoon wil zijn moet lijden." Elke vrouw kent deze woorden. Volgens Calor behoort dit tot het verleden. Het gloednieuwe Soft Extreme model is het resultaat van vijf jaar research. In samenwerking met professor Roll van het Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum in Marseille ontwikkelde Calor een dubbele pijnwerende werking. In een eerste stap worden pijnprikkels afgeremd met een massagestaaf. Deze staaf simuleert de wrijfbeweging die we instinctief maken om plaatselijk pijn te verzachten. Door de tweede, verfrissende werking wordt een koude lucht geblazen op de behandelde huid. Dit gaat eventuele irritatie verzachten. Met het 'vision light' zie je de haartjes beter en dankzij de geavanceerde microcontact technologie verwijder je zelfs de kleinste haartjes.

Calor Epilator Pain Free - Patent 1-2

Calor Epilator Pain Free - Patent 3

Klinkt allemaal erg veelbelovend, maar werkt het ook? 

Ik testte de Soft Extreme Rasage (EP7530)
Ik testte de Soft Extreme Rasage (EP7530)

Vol spanning en een tikkeltje angstig sluit ik het apparaat aan in het stopcontact. Ik zorg ervoor dat mijn benen mooi gewassen en goed afgedroogd zijn. Hier gaan we!

Pijnloos? Not so much. Dan besef dat ik het apparaat onder de verkeerde hoek houd waardoor de massagestaaf mijn huid helemaal niet raakt. Wanneer ik dan de juiste houding gevonden heb, gaat het al een pak beter.

De verfrissende lucht is erg deugddoend. Niet alle haartjes komen meteen mee, dus moet ik soms meerdere malen over hetzelfde stukje huid. Het lichtje helpt me om de achtergebleven haartjes te vinden. Ik dacht dat dit een tijdrovend klusje zou worden maar al snel ben ik klaar met mijn ene been. Hup naar het volgende! Ik heb een gevoelige huid dus al gauw treedt er irritatie op. Ik spoel nog eens met warm water en smeer mijn benen in met lotion. Ik gun ze wat rust en ga over naar mijn oksels.

Opnieuw hetzelfde: ik begin met gewassen en droge oksels. De huid onder mijn oksels is duidelijk wat gevoeliger. Al een geluk dat het nu om een kleiner oppervlak gaat.

Na een totaal van 15 min heb ik gladde benen en oksels!

Voordelen

- Het ontharen gaat vrij snel.
- De haartjes blijven een pak langer weg dan wanneer je gewoon scheert.
- De Soft Extreme bestaat in 4 versies met talloze accessoires.
- Je kan kiezen tussen 2 snelheden.
- Makkelijk te reinigen met water.
- Dankzij de flexibele kop bewerk je makkelijk moeilijke zones zoals de knieën. Gedaan met snijwondjes!
- Je hoeft je haar niet te 'sparen'. Aangezien het toestel de kleinste haartjes meeneemt hoef je niet rond te lopen met harige oksels.

Nadelen

- Een pakje pijnlijker dan scheren.
- Het basistoestel werkt niet draadloos. Wie bereid is wat meer te betalen kan voor een waterproof en draadloos model kiezen.

Het verdict

De voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Ik ben erg tevreden met het resultaat: mijn benen en oksels zijn erg glad en zacht en de haartjes blijven zeker 10 dagen weg. De geavanceerde technologie maakt het allemaal relatief minder pijnlijk. 'Pijnloos' zou ik dit avontuur echter niet noemen. Al moeten ik ook in acht nemen dat de pijngrens verschilt van persoon tot persoon. Ik zou opteren voor het waterproof en draadloos model (€ 119,94). Zo kan je je toestel makkelijk gebruiken onder de douche. Bij dit model komen ook nog eens allerlei handige accessoires. 8/10

Prijzen: € 59,94/€ 69,94/€ 84,94/€ 119,94 (afhankelijk van model en bijhorende accessoires)

(Stagiaire: Natalia Tjurina)