7 redenen waarom ochtendseks goed voor je is

Gepubliceerd op 16 maart 2017 door Elise
7 redenen waarom ochtendseks goed voor je is

Kan jij je een fijnere wekker inbeelden? Een nummertje voor dag en dauw heeft héél wat voordelen. Het is niet alleen een heerlijke manier om wakker te worden, ook op je haar, huid én humeur heeft ochtendseks een bevorderend effect. 

Pssst, benieuwd wat je slaaphouding zegt over je relatie? Doe de test. 

#1. Ochtendlicht is flatterend voor je lichaam

Het zonnetje dat in de ochtendgloren vanonder je gordijnen binnenvalt, belicht je curves subtiel en sensueel. De schemer zorgt sowieso al voor een sexy sfeertje.

#2. Je kan de gym een dagje overslaan

Met een uurtje seksen verbrand je evenveel calorieën als een jog van 30 minuten. Aan jou de keuze...

#3. én een doktersbezoekje 

Een nummertje voor dag en dauw maakt je immuunsysteem bovendien sterker: via ochtendseks produceer je antistoffen die je tegen infecties beschermen. A little sexy time a day, keeps the doctor away? 

1/

#4. Dé glow

Een orgasme geeft dan weer je oestrogeenniveau een flinke boost, wat je teint en textuur van huid en haar alleen maar ten goede doet.

#5. Je collega's zullen je dankbaar zijn 

Een vroeg vluggertje is tevens ook een ideale natuurlijke ontstresser. De rest van de dag ben je gegarandeerd een stuk verdraagzamer tegen collega's/medestudenten.

voordelen van ochtendseks

#6. Verliefd

Niets is zo intiem dan ochtendseks. Het schept een bijzondere spanning tussen jou en je partner. Ook de wetenschap beaamt dat: je lichaam maakt het feelgoodhormoon oxytocine vrij, dat maakt dat stellen zich de hele dag door verliefd voelen.

#7. "One minute man"

Ook niet onbelangrijk: mannen houden het 's morgens vaak langer vol. Zijn testosteronlevel heeft namelijk de hele nacht gehad om opnieuw op te laden, met als gevolg dat zijn uithoudingsvermogen langer is.