Internet in de ban van de nieuwe ‘The Little Mermaid’ trailer

Gepubliceerd op 13 maart 2017 door Laure Vandendaele
Internet in de ban van de nieuwe ‘The Little Mermaid’ trailer

De échte Kleine Zeemeermin komt tot leven in de nieuwe, duistere trailer van 'The Little Mermaid.'

'The Little Mermaid', ook bekend als de mooiste film die ooit diep in de zee gemaakt werd, loopt binnenkort opnieuw in de zalen. Deze keer kreeg het sprookje van Hans Christensen Andersen echter geen Disney make-over en bleven de makers trouw aan het oorspronkelijke ietwat duistere verhaal van de Deense schrijver. Geen Ariel, prins Erik, Botje en Ursula dus, maar wel een slechte tovenaar, klein meisje met een grote verbeelding en een zeemeermin die Elizabeth heet. Een rol voor de mooie Poppy Drayton, die je misschien nog wel kent als Madeleine Allsopp uit 'Downtown Abbey'.

De afwezigheid van prins Erik wordt trouwens ruimschoots goedgemaakt door William Moseley, Brits, knap en uit het juiste hout geschreven om de held uit te hangen.

Live action

'Live action films', verfilmingen van populaire sprookjes lokken al jaren heel wat mensen naar de bioscoopzalen. Disney startte de trend in 2010 met de verfilming van 'Alice in Wonderland', later kregen ook 'Maleficent' (de prequel van Doornroosje) 'Cinderella' (Assepoester) en 'The Jungle Book' een eigen filmversie. Momenteel is het vooral uitkijken naar de verfilming van 'Beauty and The Beast' met Emma Watson die vanaf volgende week eindelijk in de zalen loopt.

Nood aan een portie magie op maandag? Bekijk dan hier de trailer van het sprookje dat al sinds 1837 tot de verbeelding spreekt.