ELLE Redactrice op date met Temptation Tarzan: Ken Stoffers

Gepubliceerd op 16 maart 2017 door Elise
ELLE Redactrice op date met Temptation Tarzan: Ken Stoffers

Spoiler: driemaal raden welke fraaie brunette hem na het interview kwam oppikken in haar fluo blauwe bolide? 

We gaan het niet hebben over zijn lokken (dat deed mijn collega immers al uitgebreid), ook niet over zijn gespierde Temptation-collega Alex (dat deed m'n andere collega al), maar wél over zijn muzikaal talent, zijn kookkunsten en zijn grootste blunders...

Als kind wilde hij ridder worden, maar momenteel is hij op zoek naar balans in het leven. Waar hij vroeger liever lui dan moe was, doet hij er momenteel alles aan om zijn muzikale dromen te verwezenlijken. Jean Claude Van Damme mag dan wel zijn favoriete actieheld zijn, Ken is ook niet vies van chickflick ("tranen met tuiten bij If Only"). Meedoen aan Temptation met je lief? No way. Helaas, volgend jaar dus geen Tempation met Ken en Lize als koppel...

Goed voor een flinke portie eyekendy:

09mrt.2017_0590

1/

ken stoffers temptation island interview

Ken, wie zijn jouw muzikale helden?

Op dit moment is dat Ed Sheeran, hij is gewoon muzikaal te gek en hij tilt muziek naar een hoger level, op zo'n jonge leeftijd! Verder ben ik weg van Amos Lee, een Amerikaanse singer-songwriter. Hij is sinds jaar en dag een van mijn grootste voorbeelden en inspiraties. Voor het grote publiek waarschijnlijk nog onbekend, zijn stijl is niet zo commercieel...

Is er een bepaald liedje dat je linkt aan het Temptation Island-avontuur?

Uiteraard het nummer dat ik schreef op het eiland voor Lize, maar ook "Arms of a Woman" van Amos Lee, dat ik voor haar gespeeld heb.

Het valt niet te ontkennen dat Temptation een opstapje was voor je muzikale carrière. Een bewuste zet?

Nee, helemaal niet. Je moet weten: ik wist niet dat Temptationhype zo groot was, en al zeker niet in België. In Nederland hoorde ik eigenlijk weinig of niks over de vorige seizoenen van Temptation. Het hele inschrijvingsproces verliep in mijn geval last-minute en dus razend snel. Ik had twee weken de tijd om te beslissen en eenmaal mijn keuze gemaakt was, zei m'n vader: "Neem je gitaar mee!", waarop ik dacht: "Ja lekker, dan kan ik daar wat tokkelen...".

Luister je naar guilty pleasure muziek, wat niemand snel van je zou verwachten?

Ik kan af en toe wel eens van girly muziek genieten. Thousand Miles van Vanessa Carlton bijvoorbeeld, een klassieker! Oh, en Britney Spears, daar was ik vroeger stiekem ook wel fan van...

Naar welke muziek luister je als je liefdesverdriet hebt?

Vraag me niet waarom, maar dan luister ik naar depressieve liedjes, die je bijna fijn gaat vinden als je droevig bent. Emotionele hits van Damian Rice, Amos Lee (note to self: zoek op wie die man is!) blaffen dan wel uit m'n boxen.

2/

ken stoffers temptation island interview

Je hebt een al even muzikaal getalenteerde broer (een muzikant in Duitsland nvdr.). Wat vond hij van je deelname? 

Mijn broer was er zwaar tegen. Hij meende dat het slecht was voor m'n carrière en beweerde dat niemand mijn muziek nog serieus zou nemen. Maar ach, dat hangt toch evengoed af van hoe je je gedraagt? Je laat toch niet per sé een slechte indruk na? Alleszins, ik vind dat ik me uitermate gedragen heb (knipoogt).

Geen spijt van gebeurtenissen na een dronken nachtelijke escapade? 

In Nederland word ik wel vaker wakker met een stemmetje in mijn hoofd "Wat heb je nu weer allemaal uitgespookt", terwijl ik op Temptation steeds dacht "Nou netjes, zo'n domme dingen heb ik nou ook weer niet gedaan".

De alcoholconsumptie bleef beperkt op het eiland?

De eerste twee dagen kregen we onbeperkt drank voorgeschoteld, met als resultaat: alle vrijgezelle mannen gingen over de schreef. Er ontstond zelfs wat ruzie onderling. De regie besloot om letterlijk de tapkraan dicht te draaien zodat we met ons dronken gedrag de vrouwen niet meer zouden afstoten (lacht). Vanaf dan kregen we mondjesmaat drank toegestopt - met pauzes. Als de vrouwen naar het gevreesde kampvuur moesten, werd er zelfs helemaal géén alcohol voorzien. Maar naarmate de vrouwen losser werden naar het einde van de trip, kregen wij ook méér drank.

Wat is het domste gerucht dat je al over jezelf hebt gehoord?

Onlangs kopte er nog een magazine: "Ken is gigolo". Totaal uit de lucht gegrepen dus. In het artikel werd beweerd dat ik leefde op de zak van oudere vrouwen. Iets wat ik nooit heb gedaan. Ik heb toen ik jonger was (Ken is nu 25...) een relatie gehad met een oudere vrouw - geen cougar van veertig hoor - maar het was niet zo dat zij me onderhield of zo.

3/

ken stoffers temptation island interview

Waarvan lig je 's nachts wakker?

Van ideeën, over muziek en liedjes. Soms dwing ik mezelf om op te staan en m'n ideeën te noteren, maar daar ben ik meestal te lui voor. Verder pieker ik ook wel eens over de domme dingen die ik heb gedaan... Dan overvalt me een warm schaamtegevoel en ben ik plots klaarwakker (lacht).

Wat is het mooiste compliment dat je al hebt gekregen?

Het was eerder een actie... M'n vrienden zijn allemaal stoere, grote jongens. Ik had een liedje geschreven en zong het tijdens een kampvuur. Een voor een begonnen ze te huilen - bomen van kerels - en niet zomaar snikken, échte tranen. Mensen geëmotioneerd krijgen met mijn nummers, ik kan me niets mooiers voorstellen...

Wat is het laatste gerecht dat je zelf hebt gekookt?

Oh dat was een goeie! Zelfgemaakte aardappelpuree met gebakken ajuin, jalapenos, doperwtjes, boontjes en een biefstuk met een pikante saus met sambal.

Spicy... Wanneer ben jij voor het laatst op de weegschaal gaan staan?

Na Temptation ben ik zéker vijf kilo aangekomen. Het ontbijtbuffet bestond uit worstjes, omelet, wentelteefjes, wat je maar wil, terwijl ik thuis een boterham met een eitje eet 's morgens. Ach, dat sport ik er zo weer af.

4/

ken stoffers temptation island interview

Met wie zou je graag eens een avond aan de bar hangen?

(zonder aarzel) Johnny Depp. Al van kinds af is hij mijn grote voorbeeld. Ik ben er zeker van dat hij een enorm interessante man is. Als vrouwelijke beroemdheid zou ik voor Megan Fox kiezen. Hoewel ik ze vroeger mooier vond dan nu.

Wat is voor jou het ultieme moment de luxe?

In de zomer zit ik graag rond het middaguur voor m'n huisje, dan schijnt de zon er precies op. Koffietje en sigaretje erbij en voilà: hemels. Bij gebrek aan zon in de winter, vertoef ik dan weer liever in de douche... Ik kan uren douchen.

Met Lize zeker! Welke droom zou je absoluut nog willen realiseren?

Dat is iets wat ik binnenkort wil verwezenlijken, zodra het mooi weer wordt. Ik wil een soort benefiet evenement organiseren, waar ik zelf met andere artiesten zou gaan spelen. Wat het goede doel zou zijn, weet ik nog niet. Baanbrekende medische research misschien? Ik denk zelfs aan meerdere eventjes, en ik zou ze het liefst opstarten in Antwerpen.

Nog steeds vrij ridderlijk dus! Welke blunder blijft je al je hele leven achtervolgen?

(aarzelend) Ik heb veel kleine domme dingetjes gedaan. Steeds als iets de goede kant op ging, verpestte ik het. Ik ging vaak niet verantwoordelijk genoeg om met dingen, ik nam nooit iets serieus en haalde nooit uit wat erin zat.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt? 

Dat moet van mijn vader geweest zijn. Toentertijd vond ik het absoluut niet leuk dat ie het zei, maar achteraf gezien weet ik dat hij gelijk had. Hij zei me in mijn jonge onbezonnen jaren "het geluk dat je nu hebt is relatief... Je bent alleen op zoek naar korte termijngeluk. Feestjes, verliefdheden, dat soort dingen. Dat genot is relatief, je kan het  niet volhouden. Je moet op zoek gaan naar langdurig geluk. Dat krijg je door te werken aan jezelf en te bouwen aan je toekomst, zodat je later gelukkig kan zijn met wie je bent en wat je hebt bereikt. Geen kortstondige "kleine gelukjes" dus, maar structureel genot.

Beeld: Eva Vlonk