4 coole series om te binge watchen tijdens het weekend

Gepubliceerd op 3 maart 2017 door Claire
4 coole series om te binge watchen tijdens het weekend

Deze vier hilarische series zijn niet alleen geschreven door coole ladies, ze spelen er telkens ook de hoofdrol in. Want wat je zelf doet, doe je vaak beter. Als dat geen #girlboss verdient, weten we het ook niet meer! 

#1. Chewing Gum

Tracey Gordon (Michaela Coel) ontdekt dat er meer is in het leven dan de weg van Jezus en haar kamertje in een of andere Londense hoogbouw. Nadat ze besluit dat ze niet wil wachten tot het huwelijk om eindelijk van bil te gaan, dumpt ze haar ultragelovige vriendje omdat hij niet in gaat op haar avances en bespringt ze de plaatselijke slam poet.

Michaela Coel is actrice, slam poet en muzikante, en stond al op de planken bij het Britse National theater en Olivier Theater. Deze serie vloeide voort uit haar afstudeerproject 'Chewing Gum Dreams', aan het einde van haar opleiding aan de prestigieuze Guildhall school of music and drama. Seizoen 1 van 'Chewing gum' staat op Netflix - onlangs werd het tweede seizoen aangekondigd - en Coel kreeg er onder andere al de Bafta voor 'female performance in a comedy programme' voor, die ze in ontvangst nam in een flashy jurk mét indrukwekkende split, gemaakt door haar mama, "want zij snapt mijn stijl. Als zij mijn kleren maakt, komt alles altijd goed." Gotta love her!

1/

#2. Insecure

Issa Dee (Issa Rae) probeert haar laatste jaar als twintiger wat meer schwung te geven. Haar relatie met de werkloze Lawrence is saai ("ik wil niet de rest van mijn leven met jou op de zetel hangen') en haar werk in een non-profit organisatie is ook niet alles. Dus trekt ze bff Molly mee naar de club waar haar crush optreedt, en staat ze plots zelf op het podium te freestyle rappen van "broken pussy".

Insecure is voor een stuk gebaseerd op 'Awkard Black Girl', haar youtube serie over hoe om te gaan met oncomfortabele situaties én mensen, en over hoe het is om als zwarte vrouw in L.A. te leven. "Soms heb ik het gevoel dat ik nergens thuishoor, dat ik voor sommigen niet zwart genoeg ben." Er is ondertussen al een tweede seizoen in de maak, het eerste kan je bekijken op Play More.

 

2/

#3. Haters back off

Youtube-ster Colleen Ballingers alter ego Miranda Sings woont in Tacoma, Washington, is egocentrisch, zeer onsympathiek, niet echt handig met rode lipstick en probeert niet gehinderd door enige vorm van talent het te maken als megaster. Net als haar oom Jim (gespeeld door Steve Little, de heerlijk foute Stevie Janowski uit 'Eastbound&Down') is ze ervan overtuigd dat ze in een mum van tijd wereldberoemd kan worden door een cover op youtube te plaatsen ('uploding my fist video'). Een heerlijke serie: over the top, theatraal en absurd.

Nadat ze als zangeres werkte in een Amerikaans Disneypark, speelde Colleen ze een aantal kleine rollen in (web)series zoals The Flipside. Tot ze haar alter ego Miranda bedacht, succes kreeg met haar one-woman comedy show en een eigen youtubekanaal voor Miranda opstartte. Daaruit vloeide haar serie 'Haters back off', waarvan het eerste seizoen nu te zien is op Netflix, met een tweede seizoen op de agenda.

3/

#4. Fleabag

Phoebe Waller-Bridge speelt Fleabag - ook al wordt nooit bevestigd dat ze écht zo heet - een thirtysomething die een Londens café uitbaat dat op de rand van het faillissement balanceert. Zes afleveringen lang mag iedereen meegenieten van alle ongemakkelijke momenten uit haar (liefdes)leven. Slim, scherp en enorm grappig.

Waller-Bridge werkte het concept eerst uit als one-woman show, waarmee ze in 2013 op het Fringe theaterfestival in Edinburgh al in de prijzen viel. Haar zus schreef de muziek voor de serie, en haar mama kreeg ook een kleine rol.

Seizoen 1 is nu te zien via Amazon video.