De leukste uitstappen voor Vaderdag

Geüpdatet op 24 mei 2022 door ELLE België
De leukste uitstappen voor Vaderdag Unsplash

Op 12 juni is het Vaderdag. Gezelschap is nog altijd het leukste cadeau, dus zetten we hier de leukste uitstapjes op een rij:

Een origineel cadeau vinden voor papalief, er zijn makkelijkere opgaven. We vermoeden dat hij inmiddels geen nood meer heeft aan bier, sokken en tuingereedschap. En ja, een Vaderdagcadeau gaat vooral om het gebaar, maar een dag uittrekken om samen te vieren is altijd een goed idee.

Doe samen een bierproeverij

In plaats van je papa een mandje vol speciaalbieren te geven, kan je hem meenemen op sleeptouw om de beste bieren ter plaatse te ontdekken. Verschillende Belgische steden bieden zo'n toer aan, kijk maar op TripAdvisor. Of je kan een brouwerij bezoeken aan de hand van een rondleiding en de onmisbare tasting achteraf.

Zo organiseert familiebedrijf Omer een unieke rondleiding door de brouwerij. Samen met een gids ontdek je alle geheime parels van de brouwerij en wordt er een degustatie van de bieren voorzien. Deze activiteit kan je zelfs combineren met een fietstochtje in de buurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OMER. Traditional Blond (@omervdg)

Een ander eeuwenoud familieverhaal is dat van Brasserie Caulier. Deze brouwerij ligt in het dorpje Péruwelz, vlak aan de Franse grens. Dankzij de kleinkinderen van Charles Caulier is het ondertussen al uitgegroeid tot een nationaal symbool. Door hun unieke brouwproces is een bezoekje aan de brouwerij zeker de moeite waard. Daarnaast worden hun natuurlijke bieren gemaakt van kwaliteitsvolle ingrediënten, geselecteerd bij lokale producenten.

Een bezoekje brengen? Samen met een professionele gids krijg je een rondleiding doorheen de brouwerij. Met vervolgens een degustatie van de vier biertjes die ze momenteel brouwen. En speciaal voor vaderdag kan je een exclusieve cadeaubox kopen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brasserie Caulier (@brasseriecaulier)

Kajakken

Wordt het mooi weer en wil je de hele dag buiten doorbrengen, dan is kajakken de ultieme activiteit. Heb je een meer avontuurlijke papa, dan kan je een tocht langs wild water doen. Wil je gezellig van het landschap rondom je genieten? Zoek andere oorden opzoeken waar je rustig over het water kan glijden. Het is een sport voor iedereen. Zie je jezelf al met je papa langs de Ourthe varen? Niet alleen in de Ardennen kan je gaan kajakken, ook in Vlaanderen zijn er verschillende tochten die je kan doen.

Reis naar Planet X in gloednieuwe VR-Experience

Goed nieuws voor de vaders die dromen van een ruimtereis! 'The Park Playground' heeft een gloednieuwe virtual-ervaring Planet X. Hier moet je samen met je team het energie kristal veroveren en de mensheid redden. Je kan met je hele familie de uitdaging aangaan door tal van spannende missies. Wie dan ook nog eens droomt van vliegen zit hier in de zevende hemel. De virtuele jetpacks geven je echt het gevoel alsof je vliegt!

Klimparcours

Dit vaderdag-idee kan je bij alle weersomstandigheden doen. Je vindt doorheen België verschillende klimparken of -parcours. Je vindt ze in verschillende varianten en moeilijkheidsgraden. Daardoor kan je de ideale plek uitkiezen die past bij je gezin. Er zijn bijvoorbeeld klimparken speciaal voor kleine kinderen. Daarnaast zijn er ook enkele indoor-klimhallen die ideaal zijn bij slecht weer.

Karten

Als je eens iemand anders dan papa achter het stuur wil zien, dan is karten de beste keuze. In de meeste kartbanen mogen kinderen al rijden vanaf 8 jaar. De perfecte gezinsuitstap dus. Een paar kartbanen bieden ook verschillende circuits aan zodat iedereen kan kiezen hoe snel ze willen rijden. Wil je papa nog meer adrenaline door zijn lichaam dan kan hij op het circuit van Zolder zelfs meerijden als passagier bij een professionele piloot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karting Genk (@karting.genk)

Een rustige fietstocht

Als je gezin liever geniet van een rustige zondag, dan kan je een fietstochtje door je buurt maken. Ideaal is dat je hier zelf kan kiezen hoe lang je onderweg bent. Je kan de dag bijvoorbeeld beginnen met een lekker ontbijt op bed en eindigen met een wellness. Want ook papa's vinden het soms leuk om verwend te worden. Wil je de uitstap combineren met een overnachting dan vind je hier de leukste natuurhuisjes terug.

LEES OOK: