10 Italiaanse it-girls om te volgen tijdens Milan Fashion Week

Gepubliceerd op 24 februari 2017 door ELLE België
10 Italiaanse it-girls om te volgen tijdens Milan Fashion Week

Wie moet je volgen tijdens Milaan Fashion Week 2017? 

Volg je de modeweken op de voet? Ter ere van Milaan Fashion Week zetten wij 10 Italiaanse it-girls op een rijtje. Deze dames ademen stijl uit en kunnen gerust mode royalty genoemd worden. Volg ze doorheen Milaan voor een kijkje achter de schermen.

Chiara Ferragni

chiara_ferragni_italiaanse_it_girls

Geen lijstje is compleet zonder blogger Chiara Ferragni van The Blonde Salad. Deze Italiaanse heeft geen introductie meer nodig. Naast haar populaire blog dat is uitgegroeid tot een heus merk heeft Chiara ook een eigen schoenencollectie. Haar stijl is trendy en luxueus. Ferragni woont momenteel in L.A. maar zakt graag af naar Italië voor haar favoriete week van het jaar.

Coco Brandolini D'Adda

Coco_Brandolini_DAdda_italiaanse_it_girls

Coco is niet alleen van adel (ja, echt!), ze staat ook aan het hoofd van Dolce & Gabanna. Ze begon haar carrière als assistent ontwerper bij Oscar de la Renta en de rest is geschiedenis. Haar stijl is boho-chic, maar dan zoals een echte Italiaanse dat uitvoert: luxueus en opvallend.

1/

Bianca Brandolini D'Adda

Bianca_Brandolini_DAdda_italiaanse_it_girls

Bianca is de jongere zus van Coco. Ze is zowel model als actrice en omschrijft zichzelf als socialite. Je zal haar front row zien zitten bij onder andere Fendi en Dolce & Gabanna.

Margherita Missoni

Margherita_Missoni_italiaanse_it_girls

Margherita Missoni is echte fashion royalty. De 30-jarige is de kleindochter van Ottavio en Rosita Missoni, de oprichters van het label (waar ze soms model voor staat). Haar look bestaat -uiteraard- vooral uit Missoni, maar dan gecombineerd met stoerdere stukken. 

Giovanna Battaglia

Giovanna_Battaglia_italiaanse_it_girls

Giovanna Battaglia is al jaren actief in de Italiaanse mode-industrie. Ze begon als model en schakelde daarna over op het beroep van styliste. Ze is al jaar en dag editor bij L'Uomo Vogue en freelance journaliste voor onder andere W-magazine. Ze staat bekend om haar oh-zo chique Italiaanse stijl.

Giorgia Tordini

giorgiatordini_italiaanse_it_girls

Giorgia Tordini is een creatieve consultant die momenteel in New York woont. Haar stijl is mannelijk en minimalistisch. Denk Philo, Céline en Saint Laurent. Sinds 2016 heeft ze ook eigen label (samen met Gilda Ambrosio!): Attico. Voor Milaan Fashion Week keert ze terug naar haar geboortestad waar ze front row zal zitten.

2/

Veronica Ferraro

veronica_ferraro_italian_it_girls

Veronica deed haar intrede in de mode-industrie met haar blog The Fashion Fruit in 2010. Ze is BFF met Chiara Ferragni en kan als geen ander haute couture mixen met betaalbare ketens zoals Zara. Volg haar Instagram en blog voor een kijkje achter de schermen tijdens Milaan Fashion Week. Ps: Veronica is nooit naast haar schoenen gaan lopen: ze zal je vraag op Instagram zeker beantwoorden.

Gilda Ambrosio

gildaambrosio_italiaanse_it_girls

Gilda is een 24-jarige journaliste voor het Italiaanse blad Grazia. In 2016 lanceerde ze haar eigen label Attico (samen met Giorgia Tordini). Ze draagt graag Alexander Wang en Etro. Haar edgy look en gevoel voor stijl maken dat ze een geliefde fashionista is bij menig streetstyle fotografen.

Mariacarla Boscono

Mariacarla_Boscono_italiaanse_it_girls

Mariacarla Boscono is een Italiaans supermodel. Als muze van Riccardo Tisci vergaarde ze veel bekendheid.  Mariacarla draagt vooral Gucci, Givenchy en Versace: op en top Italiaans. Wil je weten hoe een model de modeweken meemaakt? Dan moet je Mariacarla zeker even volgen.

Diletta Bonaiuti

Diletta_Bonaiuti_italiaanse_it_girls

Diletta is styliste en mode consulente. Geboren in Florence begon ze haar carrière bij American Apparel. Daarna begon ze als styliste bij Louisaviaroma. Ze raakte bekend bij het grote publiek nadat ze in Grazia verscheen. Ze is een trendsetter pur sang: zeker het volgen waard!

(Stagiaire Maaike Geys)