NYFW: stijltips van Zadig & Voltaires Cecila Bönström

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
NYFW: stijltips van Zadig & Voltaires Cecila Bönström

Voor de twintigste verjaardag defileerde het Parijse modelabel uitzonderlijk tijdens New York Fashion Week. Achteraf vroeg ELLE Head of Design Cecilia Bönström om wat stijltips.

De Zweedse ontwerpster werkte vijftien jaar als internationaal model, voornamelijk in Parijs, toen ze op dag besloot het over een andere boeg te gooien. Ze wou absoluut bij Zadig & Voltaire aan de slag, het Parijse merk waarvoor ze eerder al model stond. Dat ging vlotter dan verwacht: in 2003, ze was toen 36, werd ze aangenomen als assistente, drie jaar later mocht ze het naamkaartje Head of Design opspelden. Bönström mag zich intussen ook mevrouw Thierry Gillier noemen, oprichter van Zadig & Voltaire.

Het defilé vond plaats in Skylight Modern, een eventruimte in Chelsea, de buurt in Manhattan bekend omwille van de vele kunstgalerieën. Geen toeval, zowel Gillier als Bönström zijn gepassioneerde kunstkenners en -verzamelaars. Op de catwalk heel wat bekende gezichten (m/v), Sacha Pivovarova, Dilone en Bella Hadid natuurlijk. Die laatste is samen met haar broer Anwar het gezicht van de huidige zomercampagne.

De wintercollectie is er een in pure Zadig & Voltaire stijl, vol contrasten (mannelijk en vrouwelijk, sport en chic), layering en rock-'n-roll elementen. Ook Dick Page, Artistic Director van Shiseido Makeup, trok de coole, nonchalante kaart, met een natuurlijke look die af en toe werd opgelicht met knallend aangezette ogen.

ELLE vroeg en kreeg 5 stijltips en looks voor FW 17/18.

1/

  1. Nooit genoeg laagjes

Zadig et Voltairte, New York Fashion Week, FW17/18, winter, mode

"Zadig & Voltaire is gebouwd op vier pijlers: militair, lingerie, leer en knitwear. Layering en dus de combinatie van deze elementen is deel van ons dna. Combineer de slipdress met een xl-hoodie of dikke, leren perfecto, of draag de lange versie op een wijde broek, zoals de jurk in blauw en rood. Die is iets langer dan normaal, maar met hoge zijsplitten zodat je de handen in de zakken kan stoppen. Het geeft de look een iets mannelijkere attitude, meer down to earth."

2/

2. Wijd is het nieuwe skinny

 

Zadig et Voltairte, New York Fashion Week, FW17/18, winter, mode

"Een nieuw silhouet is de wijde pantalon met elastieken heupband, oversized en in Italiaanse wol. Op de catwalk zie je ze in combinatie met een chique hoodie, maar je kan ze ook met een heel vrouwelijke, oversized zijden top dragen. Daaronder sneakers of hakken, kan allemaal."

3/

3. Verlies jezelf in een xl-mannenmantel

Zadig et Voltairte, New York Fashion Week, FW17/18, winter, mode

"Zadig is bekend om de strakke leren pantalon, maar dit seizoen pushen we meer de oversized look, we experimenteerden met het silhouet. De mantel nemen we uit de kleerkast van de man, de schouders zijn oversized en ze komt tot net over de knie. Je moet erin verdwijnen."

4/

4. De look van het seizoen: het gebreide joggingpak

Zadig et Voltairte, New York Fashion Week, FW17/18, winter, mode

"Voor Zadig & Voltaire begon alles met breigoed, ik wou tonen dat we er nog steeds goed in zijn. We spelen met technieken, verschillende diktes en prints. Een en al comfort!"

5/

5. Draag meerdere portefeuilles rond de hals

Zadig et Voltairte, New York Fashion Week, FW17/18, winter, mode, accessoires

"Het is een styling trucje voor jonge meisjes: we namen onze gepatenteerde handtasriem, geïnspireerd op de gitaarriem, die dragen we schuin over het lichaam of rond de hals en hangen daaraan twee portefeuilles, een grote en een kleintje. Je stopt je krediet- en metrokaart erin, je gsm en je bent ready to go!