7 romantische wijken in Europa voor een citytrip

Geüpdatet op 31 augustus 2022 door Celine Pecheux en ELLE België
7 romantische wijken in Europa voor een citytrip Shutterstock

Nood aan een romantische citytrip? Voor een origineel huwelijksaanzoek of gewoon een weekendje weg reis je naar de meest idyllische buurten in deze trendy Europese steden.

Rock ’n roll koppels: Kreuzberg in Berlijn

Dit is de buurt waar Iggy Pop heeft geleefd en dat zegt genoeg over haar punk rock credibiliteit. Reken Kreuzberg als de meest alternatieve kant van Berlijn en de beste optie voor een goedkope tête-à-tête. We staan trouwens niet alleen in ons oordeel: de cafeetjes en restaurants langs de oever van de Spree rivier zitten vol verliefde koppeltjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by visitBerlin (@visit_berlin)

Hoteltip: in het Hütten Palast slaap je in knusse vintage caravans!

Arty koppels: Malasana in Madrid

De bakermat van tapa’s en een oord waar nooit geslapen wordt: in de smalle steegjes van Malasana valt er altijd wel iets te beleven. Een buurt die voor uitzinnige vrijgezellenfeestjes als romantische kroegentochten kan dienen. Overdag geniet je van de vele musea en architecturale pareltjes van de Spaanse hoofdstad, ’s avonds bestel je een fles rode wijn en een stapel croquetta’s, duik je met z’n tweetjes een donker hoekje in en laat je de opwindende setting haar werk doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Visit Madrid (@visita_madrid)

Hoteltip: in het Only You kan je tot een gat in de nacht genieten van live muziek en heerlijke cocktails, een plek die de lokale lifestyle heel veel eer aandoet.

Underground koppels: Shoreditch in Londen

Deze voormalige arbeidersbuurt heeft heel wat te bieden voor hippe volgels en kunstliefhebbers. Tweedehandswinkels, plantenzaken, underground bars en glutenvrije restaurant: alles waar je hipster- en verzamelhart van droomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by VISIT LONDON (@visitlondon)

Hoteltip: het Pullman hotel op een boogscheut van het Pancreas station heeft de meest comfortabele bedden van Londen. Ideaal om na een dagje schattenjagen samen in te duiken.

Hippie koppels: Vesterbro in Kopenhagen

Amsterdam heeft het Red Light District, Kopenhagen heeft Vesterbro. De wijk stond lange tijd bekend om haar sekstoerisme, maar is vandaag de hotspot van neohippies geworden. Het is er uitkijken geblazen: wie niet oplet, wordt gegarandeerd aangereden door een fietsende, bebaarde hipster. Huur je eigen fietsen en verdwaal in de eindeloze straten vol originele shops en koffietentjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by VisitCopenhagen (@visitcopenhagen)

Hoteltip: het Central Hotel & Café is ondergebracht in een voormalig schoenmakersatelier en heeft slechts één kamer -ideaal voor wie wat privacy wil…

Coole koppels: Amsterdam-Noord in Amsterdam

De Nederlandse hoofdstad mag uiteraard ook niet ontbreken. Het voormalige industriële district kreeg er de voorbije jaren een heuse make-over en is vandaag geliefkoosd door hippe yuppies met een voorliefde voor kunstgalerijen, skate park, pop-up restaurants en concertzalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Come and #VisitAmsterdam (@visit.amsterdam)

Hoteltip: wie Amsterdam zegt, zegt woonboot! Huur een drijvend paleisje om een romantische nacht te beleven met zicht op de feeërieke rijtjes van de stad.

Boho koppels: Södermalm in Stockholm

Welkom in het epicentrum van de Zweedse eco-chic lifestyle. Macrobiotische restaurants, recycling bars en vintage boetiekjes op het menu!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Visit Stockholm (@visitstockholm)

Hotel tip: Skeppsholmen is een echte must; ultra donzige bedden, gratis beautykits van Byredo, een bio restaurant en personeel dat van kop tot teen in Acne is gestoken.

Streetstyle koppels: Florentin in Tel Aviv

Technisch gezien geen deel van Europa, maar de trip meer dan waard: de Florentinwijk was lange tijd een no-go in de Israëlische hoofdstad, een plek waar vooral Griekse en Bulgaarse immigranten onderdak vonden. Vandaag bieden de typische Bauhaus-gebouwen onderdak aan heel wat artiesten en muzikanten. Resultaat: een gezellige, volkse sfeer en een bijzonder bruisend nachtleven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Tel Aviv (@telaviv)

Hoteltip: het barok’n roll paleisje Alma is één van de meest trendy boetiekhotels van de stad.