Dit zijn de meest romantische wijken van Europa

Geüpdatet op 3 april 2017 door Isabelle
Dit zijn de meest romantische wijken van Europa

Nood aan wat romantische quality time? Voor een origineel huwelijksaanzoek of gewoon een weekendje weg reis je naar de meest idyllische buurten in deze trendy steden:

1/

Rock ’n roll koppels: Kreuzberg in Berlijn

Dit is de buurt waar Iggy Pop heeft geleefd en dat zegt genoeg over haar punk rock credibiliteit. Reken Kreuzberg als de meest alternatieve kant van Berlijn en de beste optie voor een goedkope tête-à-tête. We staan trouwens niet alleen in ons oordeel: de cafeetjes en restaurants langs de oever van de Spree rivier zitten vol verliefde koppeltjes.

Hoteltip: in het Hütten Palast slaap je in knussev vintage caravans!

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-kreuzberg-berlijn

2/

Arty koppels: Malasana in Madrid

De bakermat van tapa’s en een oord waar nooit geslapen wordt: in de smalle steegjes van Malasana valt er altijd wel iets te beleven. Een buurt die voor uitzinnige vrijgezellenfeestjes als romantische kroegentochten kan dienen. Overdag geniet je van de vele musea en architecturale pareltjes van de Spaanse hoofdstad, ’s avonds bestel je een fles rode wijn en een stapel croquetta’s, duik je met z’n tweetjes een donker hoekje in en laat je de opwindende setting haar werk doen. Hoteltip: in het Only You kan je tot een gat in de nacht genieten van live muziek en heerlijke cocktails, een plek die de lokale lifestyle heel veel eer aandoet.

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-Madrid

3/

Underground koppels: Shoreditch in Londen

Deze voormalige arbeidersbuurt heeft heel wat te bieden voor hippe volgels en kunstliefhebbers. Tweedehandswinkels, plantenzaken, underground bars en glutenvrije restaurant: alles waar je hipster- en verzamelhart van droomt.

Hoteltip: het Pullman hotel op een boogscheut van het Pancreas station heeft de meest comfortabele bedden van Londen. Ideaal om na een dagje schattenjagen samen in te duiken.

PULLMAN LONDON ST PANCRAS HOTEL-5309

4/

Hippie koppels: Vesterbro in Kopenhagen

Amsterdam heeft het Red Light District, Kopenhagen heeft Vesterbro. De wijk stond lange tijd bekend om haar sekstoerisme, maar is vandaag de hotspot van neohippies geworden. Het is er uitkijken geblazen: wie niet oplet, wordt gegarandeerd aangereden door een bebaarde hipster op zijn fixie. Huur je eigen fixie en verdwaal in de eindeloze straten vol originele shops en koffietentjes.

Hoteltip: het Central Hotel & Café is ondergebracht in een voormalig schoenmakersatelier en heeft slechts één kamer -ideaal voor wie wat privacy wil…

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-vesterbro

5/

Coole koppels: Amsterdam-Noord in Amsterdam

De Nederlandse hoofdstad mag uiteraard ook niet ontbreken. Het voormalige industriële district kreeg er de voorbije jaren een heuse make-over en is vandaag geliefkoosd door hippe yuppies met een voorliefde voor kunstgalerijen, skate park, pop-up restaurants en concertzalen.

Hoteltip: wie Amsterdam zegt, zegt woonboot! Huur een drijvend paleisje om een romantische nacht te beleven met zicht op de feeërieke rijtjes van de stad. (Ook via HouseBoatHotel.nl vind je leuke pareltjes) 

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-woonboot-amsterdam

6/

Boho koppels: Södermalm in Stockholm

Welkom in het epicentrum van de Zweedse eco-chic lifestyle. Macrobiotische restaurants, recycling bars en vintage boetiekjes op het menu!

Hotel tip: Skeppsholmen is een echte must; ultra donzige bedden, gratis beautykits van Byredo, een bio restaurant en personeel dat van kop tot teen in Acne is gestoken.

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-stockholm

7/

Streetstyle koppels: Florentin in Tel Aviv

De Florentin wijk was lange tijd een no-go in de Israëlische hoofdstad, een plek waar vooral Griekse en Bulgaarse immigranten onderdak vonden. Vandaag bieden de typische Bauhaus gebouwen onderdak aan heel wat artiesten en muzikanten. Resultaat: een gezellige, volkse sfeer en een bijzonder bruisend nachtleven.

Hoteltip: het barok’n roll paleisje Alma is één van de meest trendy boetiek hotels van de stad. 

citytrip-kopenhagen-valentijn-weekend-weg-romantisch-florentin-tel-aviv

(Via Elle Belgique, Céline Pecheux)