Bewezen: zo oud is jouw ideale lief

Geüpdatet op 18 januari 2017 door Elise
Bewezen: zo oud is jouw ideale lief

Op liefde staat geen leeftijd? Volgens dit onderzoek aan de Emory University in Atlanta wél.

Het antwoord op de onderzoeksvraag: "Wat is het ideale leeftijdsverschil in een relatie" blijkt verrassend logisch:

Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans op een snelle split. De reden? Partners van een andere generatie zitten logischerwijs in een andere levensfase (de ene wil zich settelen, de ander is nog làng niet uitgefeest) en zijn dus elk op zoek naar andere waarden in het leven.

Concrete cijfers

Uit de studie blijkt dat koppels die tien jaar met elkaar verschillen 39% meer kans hebben op een break-up dan koppels van dezelfde leeftijd. Een vijfjarig leeftijdsverschil verhoogt het uitzicht op een split met 18%.

Stelletjes met een leeftijdverschil vanaf twintig jaar, kunnen een rooskleurige toekomst al helemaal vergeten volgens dit onderzoek? 95% van deze stellen gaat namelijk uit elkaar.

De hoogste slaagkans?

Die is - raar maar waar - niet voor koppels van dezelfde leeftijd, maar wel voor koppels met een éénjarig leeftijdsverschil.

Statistieken zijn voor wat ze waard zijn…Uiteraard zijn er vele stelletjes die het tegendeel bewijzen. Het bekendste voorbeeld? Blake Lively en Ryan Reynolds! Deze tortelduifjes verschillen maar liefst elf jaar! Ontdek hier hun liefdeshistorie en dat van andere Hollywoodkoppels mét een groot leeftijdsverschil.