Dit is de reden waarom je het Belgische Home moét gaan zien

Geüpdatet op 1 februari 2017 door Claire
Dit is de reden waarom je het Belgische Home moét gaan zien

De vierde langspeler van Fien Troch is langverwacht en ondertussen al bedolven onder de prijzen: nadat ze op het filmfestival van Venetië bekroond werd voor haar regie, volgde nog de publieksprijs op het Film Fest Gent en de grote prijs van de jury in Les Arcs. 

Of 'Home' al die prijzen écht verdient, kan je vanaf deze week zelf beoordelen, want de film van de Belgische regisseur - die hem samen met haar vriend, monteur Nico Leunen, schreef - speelt (eindelijk!) in de bioscoop. Veel gaan we hier niet verklappen over het verhaal, behalve dat wij beduusd en onder de indruk de zaal weer uitkwamen, en al maanden uitroepen: GA DAT ZIEN!

Karlijn Sileghem en Sebastian Van Dun
Karlijn Sileghem en Sebastian Van Dun

Al willen we jullie niet zonder enige waarschuwing de zaal induwen, want deze prent heeft klauwtjes en weerhaakjes. Misschien loop je best eerst even naar de krantenwinkel om het januarinummer van ELLE België op te pikken, met daarin het interview met Fien Troch. Die verklapte ons vooral blij te zijn met de publieksprijs in Gent, want "vaak wordt gezegd dat mijn films niet echt voor het grote publiek geschikt zijn." Maar boy oh boy, did she prove them wrong.