9 inspirerende biografieën van stoere vrouwen

Geüpdatet op 11 januari 2017 door Elise
9 inspirerende biografieën van stoere vrouwen

Enkele must reads om voor de open haard te verslinden. Deze biografieën lezen als een trein. 

1/

#1. Hillary Clinton - Mijn verhaal 

autobiografie-hillary-clinton-mijn-verhaal

Een openhartig relaas over haar leven - van schoolmeisje tot politica. Hillary Clinton beschrijft hoe ze Bill leerde kennen, hoe haar advocatencarrière van start ging en hoe het was om First Lady te zijn in het Witte Huis. Ook de wereldbekende affaire van haar man met Monica Lewinsky komt ter sprake. En de reden waarom ze - hoe gekwetst ze ook was - Clinton bleef steunen...

€22, Bol.com

2/

#2. #Girlboss – Sophia Amoruso

9200000022193439

Het lijkt wel de titel van een tienerromannetje, maar laat je zeker niet vangen. #Girlboss is het verhaal van Sophia Amoruso - de oprichtster van de miljoenenwebshop Nasty Gal. Op haar 22ste begon ze een online boetiekje met vintage kledij, vandaag heeft ze ruim 350 werknemers in dienst. In haar biografie vertelt ze haar succesverhaal én dat van andere ondernemende vrouwen.

€19,99, Bol.com

3/

#3. Aagje Vanwalleghem - Veerkracht

9200000063700231

175 pagina's aan puur doorzettingsvermogen. Aagje Vanwalleghem zette als piepjong meisje het Belgisch turnen op de kaart. Maar haar leven was heus niet alleen rozengeur en maneschijn. In Veerkracht doet ze haar adoptieverhaal uit de doeken, de opofferingen voor de sport en alle blessures die ze moest overwinnen. Aagje zelf schreef dit boek niet alleen voor collega-topsporters, maar meent dat iedereen er wat kan uithalen.

€20, Bol.com

4/

#4. Kris Jenner - ... and All Things Kardashian

12174691

And All Things Kardashian zijn de memoires van momager Kris Jenner. In dit boek spreekt ze open en eerlijk over het leven als moeder van zes kinderen en haar hectische leven in de celebrity spotlight. Ze vertelt over haar liefdesleven met Rob Kardashian en Bruce Jenner, de verliezen die ze heeft geleden, haar huwelijken, scheidingen, de controversiële opvoeding van haar kinderen, haar werk in de televisie-industrie enzovoort. Fans van de Kardashians komen dankzij dit boek van Kris veel te weten over Amerika's meest populaire familie. Zelfs al ben je geen fan van de show, toch is het interessant om te lezen welk parcours Kris door haar leven heeft afgelegd. Het gaat niet over de glitter en glamour, maar wel over de ups en downs die ze in haar leven heeft overwonnen.

€10, Bol.com

5/

#5. Mitch Winehouse - Amy, my daughter

9200000002056328

Love her or hate her, het leven van wijlen zangeres Amy Winehouse blijft ons danig intrigeren. Winehouse was een veelgeprezen artieste die jarenlang hitlijsten én krantentitels kopte. In dit werk vertelt vader Mitch over haar leven, haar muziek en haar veel te vroege dood.

Het werk is geïllustreerd met nooit eerder gepubliceerde foto's en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Amy Winehouse Foundation: een liefdadigheidsinstelling die is opgericht om jongeren te helpen met tegenslagen om te gaan. Een reden te meer dus om deze biografie in huis te halen.

€7,99, De Standaard Boekhandel. 

6/

#6. Sheryl Sandberg - Lean In: Vrouwen, werk en de weg naar succes

9200000010047043

Bericht aan alle hardwerkende vrouwen: haal dit boek meteen in huis. Sandberg is coo van Facebook en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Lean In is méér dan alleen een biografie, maar wil een gids zijn voor werkende vrouwen die evenwicht zoeken tussen hun job, gezin en vrije tijd. Sandberg geeft tips over hoe je harde beslissingen neemt, hoe je correct onderhandelt en, niet onbelangrijk - hoe je je "vrouwtje" staat in een mannenwereld.

€15, Bol.com

7/

#7. Cameron Diaz - The Body Book 

body_book_camerondiaz_health_habits

Niet meteen een serieuze "biografie", maar Cameron Diaz deelt in het Body Book haar persoonlijke formule om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. Deze positieve gids is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geïnspireerd op haar persoonlijke ervaringenDiaz buigt zich over thema's als voeding, beweging en de geest-lichaamsverbinding. Ook voor wie reeds thuis is in de wereld van gezonde voeding, is dit werk een fijne aanvulling. 

€24,99, Bol.com

8/

#8. Lena Dunham - Not That Kinda Girl

9200000030134842

Of deze pageturner perfect in dit lijstje past, valt te betwisten. Truth is: je moet dit hele naslagwerk met een korrel zout nemen. In dit boek beschrijft Lena haar (wilde) tienerjaren, de relaties met haar vele foute vriendjes - soms tot in de intiemste details - en ze legt uit waarom sommige relaties op de klippen zijn gelopen. De actrice gaat ook dieper in op haar vele obsessies (zoals de dood) en hoe ze deze probeerde op te lossen. De vele verhalen met therapeuten of vriendinnen zijn vaak ontroerend.

In dit zeer persoonlijke ideeënboek bewijst Lena - ze is trouwens de bedenker, producer én hoofdrolspeler van de hitserie Girls - dat ze  stem van haar generatie is.

Een openhartig relaas dus, vol pakkende bekentenissen en tips, met op de cover: 'Levenslessen om (vooral niet) op te volgen'. Maar wat ons betreft, toch het lezen waard.

9/

9. Angelina Jolie - Notes from My Travels

cvr9780743470230_9780743470230_hr

In 2001 en 2002 trok Angelina naar enkele derdewereldlanden, zoals Sierra Leone, Tanzania, Pakistan en Cambodia, en werd ze Goodwill Ambassador voor de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. Notes from My Travels is een verzameling van Jolie's zeer persoonlijke en aangrijpende dagboekverslagen van deze reizen.

Angelina werkte gedurende twee jaar non-stop voor de Verenigde Naties. Ze hielp vrouwen van seksueel geweld en oorlogsslachtoffers en werd de stem van de mensen die geen stem hadden. Ze verteld open, rauw en eerlijk over de inspirerende mensen die ze tijdens haar reis heeft ontmoet, die dagelijks moeten vechten om te overleven.