Hoe zou het nog zijn met Annie?

Gepubliceerd op 4 januari 2017 door Elise
Hoe zou het nog zijn met Annie?

Ze ruilde haar rode afrokapsel in voor warmbruine beach waves en tegenwoordig verstopt ze haar sproetjes onder een flinke laag foundation. Het weeskindje dat ieders hart stal, is inmiddels 47 jaar oud maar ziet er nog altijd even guitig uit als haar alter ego. Kijk mee: 

Aileen maakte haar acteerdebuut in 1982 op haar tien jaar en werd wereldberoemd door haar hoofdrol als zingende wees. Welke cultuurbarbaar kent de hits "Hard Knock Life" of "Tomorrow" niet rats vanbuiten? De audities voor de rol van kleine Annie namen een volledig jaar in beslag, waarin Aileen Quinn maar liefst 8000 andere krullenbollen naar huis speelde.

Post - Annie

Na het immense succes van de musicalfilm verscheen Quinn nog in enkele Broadway producties. Op haar achttiende ging ze literatuur en drama studeren aan de Drew University, New York. Nadien tourde Aileen rond met een theatergezelschap door de VS waar ze onder andere stukken van Shakespeare ten tonele bracht.

Annie anno 2017

Vandaag is ze de leadzangeres van de rockband uit Los Angeles, Leapin' Lizzards en werkt ze als professor theaterwetenschappen.

Benieuwd hoe het gesteld is met de akelige Miss Hannigan ("We love you Miss Hannigan!") en de andere kindjes van het weeshuis op de Hudson Street? Lees meer.

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over Pippi Langkous? 

1/

#1. Carol Burnett - Miss Hannigan

misshanniganannie

Carol Burnett had al een lange carrière achter de rug (met onder andere een eigen talkshow!) voor ze bij ons bekend werd als Miss Hannigan. Het zelfzuchtige drankorgel terroriseerde de meisjes. Na Annie speelde Burnett nog enkele bijrolletjes in enkele sitcoms.

2/

#2. Toni Ann Gisondi - Molly

hoe-zou-het-nog-zijn-met-annie

"You're Never Fully Dressed Without a Smile" geldt blijkbaar nog steeds voor Toni Ann Gisondi, aka Molly. Toni joeg geen acteercarrière meer na na de kaskraker Annie, al zou ze momenteel meewerken aan een theatervoorstelling van The Sound of Music. Het one hit wonder is inmiddels moeder van twee dochters, waarvan ze ééntje zelfs Molly heeft genoemd.

3/

#3. Ann Reinking - Grace Farrell

annieeileenquinn

Naast actrice is de 67-jarige Reinking ook een beroemde theaterchoreograaf. Ze acteerde na Annie nog in enkele Broadwaystukken en TV-reeks zoals onder andere The Cosby Show. Grace is driemaal getrouwd en driemaal gescheiden. Ze heeft een zoontje die lijdt aan het Marfan Syndroom en tegenwoordig zet de actrice/choreografe zich in voor een foundation. Ze geeft dansles aan andere Marfan patiënten.