7 originele manieren om je nieuwjaarstafel te versieren

Geüpdatet op 29 december 2016 door ELLE België
7 originele manieren om je nieuwjaarstafel te versieren

Geen enkele avond is een beter excuus om je goudkoorts uit te zweten dan oudjaar! Goud, glitter en glamour kunnen voor één keer niet genoeg aanwezig zijn. Haal die spuitbus dus maar boven en let it spray, let it spray, let it spray.

Hier zijn 7 makkelijke DIY's om je tafel en interieur mee te versieren, de benodigdheden vind je bij Ava, Schleiper, Brico of Gamma.

1/

decoratie-feest-oudjaar-party-naamkaartjes
©Spoon Fork Bacon

 

#1. Gepersonaliseerde naamkaartjes

Met deze eenvoudige touch gaan je gasten zich enorm welkom voelen. De kaartjes zijn in een handomdraai gemaakt, een kleine stap voor jou, een wereld van verschil voor je tafel. Ga naar spoonforkbacon.com om te ontdekken hoe je ze juist maakt.

2/

decoratie-feest-oudjaar-party-ballonnen
©made by girl

#2. Ballonnen met gouden marmereffect

Zeg het met ballonnen. Simpele ballonnen worden snel trendy als je ze bewerkt met goudspatten, zodat ze een marmerachtige textuur krijgen. Zoek je inner-Jackson Pollock en begin je eigen action painting project! Studiodiy toont je hoe je deze decohack snel en met veel verfplezier maakt. Het enige dat je nodig hebt zijn ballonnen, verfborstels, goudverf en water.

3/

decoratie-feest-oudjaar-party-glitter
©ideas.evite

#3. Glitter glazen

Staat er een wild feestje gepland op 31 december en wil je je breekbare glazen daar liefst zo ver mogelijk vandaan houden. Dan maak je met deze DIY in een handomdraai massa's feestelijke bekertjes voor de bubbels. Je hebt enkel bekertjes nodig, glitters, spraylijm en misschien latex handschoenen, tenzij je een glittermanicure ziet zitten. De rest van het 3-stappenplan vind je op ideas.evite.com.

4/

decoratie-feest-oudjaar-party-veren
©fieldguided

#4. Veren gedoopt in glitter

Sla genoeg glitter in, want de nineties zijn terug, uhm ik bedoel het is bijna oudjaar! Deze mooie veren zijn ideaal om zowel je tafel, de kerstboom, de muur, het plafond of jezelf mee te versieren. En zoals je op de tutorial van Fieldguided.com kan zien, zo simpel als wat om te maken.

5/

decoratie-feest-oudjaar-party-champagne
©campmakery

#5. Glitter Champagne flessen

Nog glitters over? Doop er dan ook de champagneflessen in, om met de mooiste fles te kunnen knallen op middernacht. Camp Makery toont je hoe je je fles omtovert in een glitterfestijn. Je kan zelfs met een ombre effect spelen #onTrend.

6/

decoratie-feest-oudjaar-party-slinger
©idlehandsawake

#6. Een slinger met een boodschap

Knip zelf de boodschap uit, die je wil ophangen en de glitters doen, zoals steeds, de rest. Op haar blog Idlehandsawake toont Marlene je stap voor stap hoe je de slinger maakt.

7/

#7. Rozemarijn kransjes

decoratie-feest-oudjaar-party-krans
©inspiredbycharm

Voor degene die walgen van glitter en goud, eerst en vooral excuses dat je de vorige vijf voorstellen hebt moeten doorstaan, hier is een leuke DIY zonder goud of glitter. Een eenvoudig kransje rozemarijn om bordjes mee te decoreren. Je vind de instructies op inspiredbycharm.com.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)