10 X kerstshoppen in Londen

Geüpdatet op 20 oktober 2020 door Laure Vandendaele
10 X kerstshoppen in LondenPhoto by Aron Van de Pol on Unsplash

Christmas is coming! De etalages in Londen lichten op en de straten krijgen een feestelijk tintje. Eurostar verklapt je de beste adresjes in Londen om dit najaar kerstinkopen te doen.

De lichtjes staan aan en alle etalages kregen een feestelijk tintje: geen beter moment om - mooi op voorhand - te gaan winkelen in Londen. Vraagt u zich af hoe de wereldberoemde kerstetalages van luxe warenhuis Harrods tot stand komen? Lees dan het exclusieve interview met het brein achter dit 'retail theater' in het decembernummer van ELLE België (vanaf vandaag in de winkel!)

Zin om vrienden of familie voor kerst te verrassen met een uitje naar Londen?  Bestel snel een  Eurostar e-voucher op eurostar.com.

Shop 'till you drop in...

Oxford Street

Met driehonderd winkels is Oxford Street een van de drukste winkelstraten in Europa. Het is niet alleen een must om er te winkelen, maar ook om er de kerstverlichting te bewonderen. Elk jaar wordt een beroemdheid uitgenodigd om de decoraties aan te steken tijdens een ceremonie. Dit jaar ging die eer op 6 november naar Craig David.

1/

Regent Street

Regent Street ligt in het hart van West End en is naast Oxford Street een van de bekendste winkelstraten in Londen. Je vindt er het magische Hamleys, de tweede grootste speelgoedwinkel in Europa met wel zeven verdiepingen vol cadeaus voor jong en oud. Dit jaar is het kersthema Spirit of Christmas, als eerbetoon aan de eerste kerstverlichting in 1954. De inhuldiging vindt plaats op 17 november.

2/

Covent Garden

Van de charmante straatjes tot de iconische kerstballen in de Piazza ... Covent Garden haalt alles uit de kast met kerst. Vanaf 15 november staan er naast de gigantische kerstboom op het centrale plein levende rendieren en straatartiesten die de kou met plezier trotseren om wandelaars te entertainen.

3/

Carnaby Street

 

De dertien straten van Carnaby danken hun populariteit aan de originele boetieks en internationale merken. Als een van de meest geliefde winkel- en eetbestemmingen in Londen, wordt Carnaby jaarlijks volledig opgesmukt tijdens de feestperiode. Dit jaar staat in het teken van de jaren 60, naar aanleiding van de expo You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70 in het Victoria & Albert Museum. Afspraak op 10 november voor de officiële inhuldiging, die erg origineel beloofd te worden.

4/

Bond Street

Zoals het de wijk Mayfair betaamt, is de kerstverlichting in Bond Street erg elegant en verfijnd. Het is de thuisbasis van luxemerken in de Britse hoofdstad: Jimmy Choo, Mulberry, Stella McCartney, Cartier, Hermes, Tiffany enz. Zij krijgen voor de gelegenheid prachtige etalages aangemeten.

5/

Selfridges

Het iconische Selfridges is jaar na jaar het eerste warenhuis dat zich opmaakt voor kerst … en dat al in augustus. Nergens vind je zoveel kerstgeschenken en kerstversiering als over de zes verdiepingen – ofte 4 hectaren – tellende winkel in het centrum van Londen. Het thema dit jaar is Shine On!

6/

Fortnum & Mason

Kerstshoppen in Londen is niet compleet zonder een bezoek aan het luxe warenhuis Fortnum & Mason, al sinds 1707 geliefd bij de koninklijke familie. Je vult er in no time de traditionele kerstmandjes met kerstpudding, taarten, thee en chocolade.

7/

Harrods

De etalages van Harrods zijn zo mooi, dat ze perfect zouden passen op een kerstkaart. Eén blik op de beroemde winkel volstaat om volledig in kerstsfeer te komen. Harrods puilt uit van de uitbundige kerstdecoraties en kersthapjes. Loop zeker even langs de populaire Grot van de Kerstman.

8/

Liberty

Dit prachtige tudor-gebouw bevindt zich al sinds 1875 in hartje Londen en is nog steeds dé bestemming voor een unieke shopervaring. Liberty is gekend om zijn bloemen- en grafische prints, waardoor elk bezoek een opwindende ontdekkingsreis wordt. Het is de perfecte plek om een typisch Brits kerstcadeau te scoren.

9/

Westfield London

Als je je kerstinkopen in één keer wilt doen, is Westfield London de place to be. Het winkelcentrum ligt op 15 minuten per metro van Oxford Circus en telt niet minder dan vijfhonderd winkels. Je vindt er werkelijk alles, van prêt-à-porter tot luxemerken.