De leukste podcasts door en voor vrouwen om te bingeluisteren

Geüpdatet op 28 maart 2023 door Lisa Aelvoet
De leukste podcasts door en voor vrouwen om te bingeluisteren© Launchmetrics

Van relaties en gossip tot ondernemerschap en zelfliefde: deze podcasts door én voor vrouwen gaan geen enkel onderwerp uit de weg.

Podcasts vormen het ideale gezelschap voor onderweg en kunnen zowel ontspannend, inspirerend als therapeutisch werken. Of je nu een fervent luisteraar of voorlopig nog een podcast virgin bent, onze selectie podcasts voor en door vrouwen bevat voor ieder oor wat wils!

LEES OOK: De crying selfie - werkt je tranen delen therapeutisch?

1. Bless The Mess

podcasts-vrouwen-bless-the-mess
© vrt max

Vriendinnen Anushka Melkonian en Kawtar Ehlalouch delen in hun podcast ‘Bless The Mess’ levenslessen die niemand je ooit vertelde en waar je dan maar zelf achter moest komen. Dat het leven zo duur is bijvoorbeeld. Of dat de gemiddelde mens ook lang na zijn pubertijd nog identiteitscrisissen blijft doormaken. Heerlijk eerlijk!

Beluister 'Bless The Mess' hier.

2. Call Her Daddy

podcasts-vrouwen-call-her-daddy
© Spotify

'Call Her Daddy' is de meest beluisterde podcast door vrouwen op Spotify. Bezielster en host Alex Cooper interviewt er sterren als Hailey Bieber, Cole Sprouse, Demi Lovato en meer. Ze is allergisch aan bullshit en blijft graven tot ze de antwoorden krijgt op de vragen die iedereen wil horen. Ze bouwde een groot gevolg uit op sociale media die ze liefkozend haar 'Daddy gang' noemt. Sluit jij mee aan? 

Beluister 'Call Her Daddy' hier.

3. With Whit

Podcast-vrouwen-With-Whit
© Dear Media

Bij fans van 'The Hills' zal de naam Whitney Port zeker een belletje rinkelen. Lauren Conrads voormalige BFF interviewt in haar populaire podcast 'With Whit' wekelijks experts over topics als relaties, ondernemerschap, ouderschap, beauty, mode en gezondheid. Dat doet ze met de nodige portie openheid, eerlijkheid én humor. Wij zijn alvast fan!

Beluister 'With Whit' hier.

4. Where Should We Begin?

Podcasts-vrouwen-Esther-Perel
© Gimlet Media

Esther Perel is misschien wel de bekendste - alsook de meest geliefde - relatietherapeute ter wereld én heeft bovendien Belgische roots. In haar befaamde podcast ‘Where Should We Begin’, begeleidt ze koppels terwijl ze de meest intieme, persoonlijke en ingewikkelde details onthullen van de conflicten die hen naar haar deur hebben geleid. Ze snijdt op die manier thema’s aan als ontrouw, open relaties, ouderschap en meer. Deze podcast is trouwens niet alleen voor vrouwen én kan je ook met je mannelijke wederhelft beluisteren.

Beluister 'Where Should We Begin?' hier.

5. Even the Rich 

Podcasts-vrouwen-Even-The-Rich
© Wondery

Niets beter dan een gezonde dosis gossip om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. In ‘Even the Rich' vertellen co-hosts Brooke Siffrinn en Aricia Skidmore-Williams op een sappige manier de levensverhalen van onze favoriete celebrities als Drew Barrymore, Will Smith, Paris Hilton, The Kardashians en meer. Deze podcast is beslist een van onze guilty pleasures.

Beluister 'Even the Rich' hier.

6. Damn, Honey

podcasts-vrouwen-damn-honey
© Damn, Honey

We besluiten de lijst van onze favoriete podcasts door en voor vrouwen met de Nederlandse topper 'Damn, Honey' waarin co-hosts Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen alle leuke en minder leuke zaken bespreken waar je als vrouw mee te maken krijgt. Van feminisme en self-love tot cat calling, abortus en porno: de twee gaan geen enkel onderwerp uit de weg. 

Beluister 'Damn, Honey' hier.