5 weetjes over kussen

Gepubliceerd op 19 december 2013 door Christin Ho
5 weetjes over kussen

 

kus
Foto: Carrie Diaries

Holly Valance herinner je je misschien nog wel, die Australische soapster met de superhit 'Kiss Kiss'. Eigenlijk geen wonder dat haar single op nr. 1 eindigde, want kussen is één van de leukste hobby' s ter wereld: het is gezond en je kan heel wat calorieën verbranden tijdens de daad. Wij geven nog 5 andere weetjes!

1. In het dierenrijkdom zijn chimpansees en bonobo' s de enige schepsels die kussen. Maar heus niet zo innig als mensen. M.a.w. in plaats van te beweren dat dieren en mensen niet zo verschillend zijn, kunnen wij iets dat zij niet kennen: passioneel kussen!

2. Mannen die ervan uitgaan dat ze er goed uitzien, kussen meer. Misschien is dat wel de reden dat we vallen op knappe gladdere types die zowat elke vrouw kunnen krijgen.

3. Hoe beter de kus, hoe langer een koppel bij elkaar zal blijven.

4. Als je kust doe je eigenlijk stiekem mee aan een ruik- en smaaktest. Onderzoekers hebben ontdekt dat we een bepaalde geur opnemen die te maken heeft met de DNA van de andere persoon wanneer we kussen. We voelen ons het meest aangetrokken tot personen die een aangename geur hebben. Dit heeft niets te maken met een goede of slechte adem.

5. Tijdens de ovulatie geven vrouwen een unieke geur af tijdens het zoenen waar mannen van opgewonden raken. Niet bizar als je weet dat de vrouw dan het vruchtbaarst is.