GETEST: gelaatsbehandelingen van Nannic

Geüpdatet op 25 oktober 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: gelaatsbehandelingen van Nannic

ELLE gaat op zoek naar de beste gelaatsverzorging van het land. Deze keer testen we Deep Skin en Radio Frequentie facial bij Beaudeux in Hamme.

De dag waarop ik een nieuwe facial mag testen, word ik wakker met geïrriteerde huid onder de ogen en aan grauwe huid hangende wallen van een formaat dat ik nooit eerder bij mijn spiegelbeeld trof. Welke gelaatsbehandeling ik ook op de agenda heb staan, de huidspecialist van dienst staat voor een grote uitdaging.

LEES OOK: zo bereid je je huid voor op de winter

Wat wel al vast staat is dat mijn vermoeide huid behandeld zal worden met de producten van het Belgische cosmeticamerk Nannic, een succes in het buitenland maar binnen de landsgrenzen vooralsnog een nobele onbekende. Om de crèmes en behandelingen van dit award winnende merk beter te leren kennen, trek ik naar Beaudeux in Hamme, een salon gespecialiseerd in permanente make-up en specifieke gelaats- en lichaamsbehandelingen.

20160930_133258

Om mijn huid een flinke boost te geven en te verbeteren, gaat de schoonheidsspecialiste in kwestie van start met de Deep Skin behandeling. Die heeft trouwens heel wat te bieden, van rimpelbestrijding tot het vervagen van acne, littekens en striae. Omdat enkel een grondig gereinigde huid ontvankelijk is voor verzorgingsproducten, gebruikt een specialiste een ‘ablator’, een toestel met scrubbend kroontje, om dode huidcellen met roterende bewegingen te verwijderen. Dit is compleet pijnloos, het is zelfs een aangename gedachte dat je huid een fikse schrobbeurt krijgt. Na deze stap weet de specialiste aan de hand van het vuil dat op de kop van de ablator achterblijft, wie de huid dagelijks reinigt en exfolieert en wie dat belangrijke proces al eens durft over te slaan. Ondanks het feit dat ik mijn huid dagelijks, vaak twee keer, reinig, bleek mijn vel niet spic en span. Voor mij het bewijs dat een grondige reiniging door een professional op zijn tijd geen overbodige luxe is.
Een tweede abrasie moet nadien het natuurlijke afweermechanisme van de huid stimuleren.

LEES OOK: Café Beauté, nieuwe beautyhotspot in Hasselt

Eens de huid brandschoon is, is het tijd om met een ‘difuser’ aan een hoge snelheid microkanaaltjes in de hoornlaag te maken. Hierdoor kunnen de aan de noden van de huis aangepaste serums gemakkelijker tot diep in de huid penetreren. Microkanaaltjes in de huid boren, klinkt misschien pijnlijk maar dat is het in de verste verte niet.

Voor deel twee van de behandeling worden verschillende platen bovengehaald. Twee komen tegen mijn voeten en ook achter mijn rug belandt een plaat die na een tijdje aangenaam warm aanvoelt. Door de electromagnetische energie van deze platen worden afvalstoffen sneller afgevoerd en dat is alleen maar voordelig voor de gezondheid van je huid. Het toestel dat voor de Radiofrequentie behandeling gebruikt wordt, werkt met krachtige elektromagnetische energie waardoor voedende bestanddelen uit serums, maskers en crèmes dieper in de huid belanden. De in de diepte penetrerende elektromagnetische energie verhoogt door haar warmte activiteit de aanvoer van zuurstofrijk bloed. De huidcellen nemen de energie op, die daarna weer langzaam wordt afgegeven. Hoewel deze ontspannende eenmalige behandeling een flinke boost voor de huid betekent, is een kuur aangewezen bij wie echte huidproblemen zoals couperose, wallen en rimpels wil aanpakken.

Dankzij de combinatie van beide behandelingen is mijn huid anderhalf uur later zichtbaar verbeterd en ook de irritatie onder mijn ogen is dankzij een kalmerende crème van Nannic zo goed als weggetrokken.

nannic-excellence-box-30ml-492euro-cOm mijn huid ook na de behandeling in topvorm te houden, gebruik ik dagelijks een cleanser en een toner van het merk. Verzorgen gebeurt met het prestigieuze Excellence-gamma, een set met twee serums (één voor 's ochtends en één voor 's avonds) en een vochtinbrengende crème. Met een totaalprijs van 452 euro een serieuze investering maar echte Nannic aanhangers zweren erbij. Zelf ben ik tevreden van mijn miniatuurversie die me al een week lang een rustige en goed gehydrateerde huid bezorgt.

Meer info en prijzen via www.beaudeux.be