GETEST: Tulasara facial treatment van Aveda

Geüpdatet op 25 oktober 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: Tulasara facial treatment van Aveda

ELLE gaat op zoek naar de beste gelaatsverzorging van het land. Deze keer testen we de Plant Peel facial bij Mo'na in Mechelen.

De zomer is voorbij, de dagen worden korten en de temperaturen gaan – hoewel aarzelend – naar beneden. Geen beter moment dus om je huid extra voor te bereiden op de invloeden van het gure herfstweer. Hiervoor gaan we langs bij mo’na in Mechelen, een gevestigde kapperszaak die onlangs uitbreidde met een luxueuze spa. De allround beautyhotspot biedt een ruime waaier aan behandelingen aan, van manicure, lichaamsontharing en een infraroodcabine tot unieke massages en lichaamsbehandelingen. Er is bovendien een supersymathieke huishond, de dertienjarige bull terrier Taboo, die je zeker gedag moet zeggen.

dsc_0226
The Sweetest Taboo

Ik kies voor de Tulasara facial treatment van Aveda om mijn droge, reactieve huid intens te hydrateren, de celvernieuwing te stimuleren en collageen en elastine aan te maken. Terwijl op het gelijkvloers de shampoo girl, kleurspecialisten en kappers druk in de weer zijn, daal ik de trap af naar de kelder van het historische pand. In deze voormalige bibliotheek vind je onder de 14de eeuwse gewelven een hedendaagse luxe spa met wet room, behandelcabines, infraroodsauna en uitnodigend schommelbed (daarover later meer) met zonnehemel.

dsc_8315

Voor de behandeling van start gaat, verwent de schoonheidsspecialiste mijn voeten met een ontspannend voetbadje waar ze een olie met een verkwikkende geur aan toevoegt.  Daarna gaat het richting behandelcabine waar ik op een comfortabele tafel word ingepakt met zachte handdoeken. Voor de behandeling gebruikt de schoonheidsspecialiste producten uit de nieuwe Tulasara-lijn van Aveda die ze afstemt op de noden van mijn huid.

avedatulasara
Een cleanser moet de huid grondig reinigen en dode huidcellen verwijderen. Het is even schrikken wanneer ik iets onbekend op mijn gezicht voel, maar het blijken twee borsteltjes (dry brushes) te zijn om de huid extra schoon te borstelen. Dat voelt aangenaam en ontspannend en kan je dankzij de Radiant Awakening ritual kit thuis herbeleven.

dsc_8241
Vervolgens smeer de schoonheidstherapeute mijn gezicht in met de Plant Peel. Die voelt even warm aan wanneer ze het masker activeert met een spray. Terwijl de peeling zijn werk doet en onder meer collageen aanmaakt, droom ik even weg dankzij een aangename voetmassage. Nadat het masker met vochtige handdoeken verwijderd wordt, volgt een cooling mask om de warmte te neutraliseren. Het voelt fris en doet volgens de specialiste wonderen voor de gevoelige huid.

Daarna is het tijd voor een gezichtsmassage met een recovery en calm serum, wanneer die inwerken worden nek en schouders gemasseerd. Het smeren van een voedende en liftende dagcrème kondigt het einde van de één uur durende behandeling aan.  Mijn huid heeft een gezonde gloed over zich heen en ik ben helemaal ontspannen.

Sway me now!
Sway me now!

Nog niet helemaal klaar om de luide buitenwereld te trotseren (en om opnieuw achter mijn bureau te kruipen), maak ik nog even gebruik van de Sway, het grote schommeldbed dat al meteen tijdens het betreden van de spa naar me lonkte. Na een druk op de knop wiegt dit grote ligbed langzaam heen en weer. ‘Hierdoor waan je je terug in de armen van je moeder’, zegt eigenaar en oprichter Stijn Pellegrims. ‘Daardoor komen endorfines vrij en voel je je heerlijk ontspannen. Het voelt alsof je in een bootje op de zee dobbert.’ Terwijl ik bijna onmerkbaar heen en weer wieg, voel ik vooral de aangename de warmte van de lampen van de zonnehemel boven het bed. Het infraroodlicht stimuleert collageen, bestrijd sinaasappelhuid en zorgt voor een portie extra vitamine D maar dan zonder de zonneschade. Op de tonen van een rustig muziek dobber ik verder richting dromenland waar ik beslis dat een half uurtje op de Sway (je kan er ook met twee op trouwens) dé ideale manier is om aanstaande herfst- en winterdipjes het hoofd te bieden. Sway with me?

Tulasara facial treatment van Aveda, 80 euro voor 60 minuten
Relax & Sway, 60 euro voor 60 minuten

mo’na
Korenmarkt 49
2800 Mechelen

www.mo-na.be