3 voordelen van een slechte date

Gepubliceerd op 12 december 2013 door Christin Ho
3 voordelen van een slechte date

[caption id="attachment_15187" align="aligncenter" width="435"]date Foto: Guess[/caption]

Een slecht afspraakje willen we zo snel mogelijk vergeten, maar wist je dat je belangrijke lessen kan trekken uit het dateleven? De zoektocht naar die éne vis in de zee zal vlotter verlopen als je deze drie lessen in het achterhoofd houdt.

1. Wake-up call
Een opeenvolging van slechte dates? Tijd om te bezinnen. Analyseer je datepatroon: Ben je niet te veeleisend? Val je op onbereikbare types? Misschien wordt het tijd om nieuwe wegen in te slaan en je open te stellen voor mannen waar je normaliter nooit naar zou omkijken. Probeer een band te scheppen in plaats van je checklist van de ideale man af te gaan. Wees realistisch, gracieuze prinsen komen we alleen tegen in Disneyland.

2 Probeer je in te leven in de ander
Hou er rekening mee dat de eerste date niet altijd vlekkeloos kan verlopen. Jij bent zenuwachtig, hij kan nog zenuwachtiger zijn dan jij. Jullie zitten niet voor eeuwig vast op een onbewoond eiland, van tijd tot tijd SOS mompelen hoeft dan ook niet. Behandel hem met respect en spreek niet over een 'goede' of 'slechte' date, maar zie het als kansen om uit te maken wat voor iemand je zoekt. Cliché, maar een waarheid als een koe.

3 Wees zelfzeker
Als je date constant aan het woord is, probeer dan het onderwerp van het gesprek te veranderen. Kijk niet toe hoe hij alle stiltes opvult met zijn gebrabbel. Monologen horen alleen thuis in de theaterwereld. Laat zien dat jij ook een interessante persoon bent met een boeiend leven.