5 tips voor een geslaagd schooljaar

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Laure Vandendaele
5 tips voor een geslaagd schooljaar

Goed begonnen is half gewonnen. Met deze 5 tips fiets je door het nieuwe schooljaar.*

* al moet je voor je huiswerk wel nog zelf zorgen. Sorry!

Yup, de Grote Vakantie zit erop en morgen rinkelt de schoolbel een nieuw schooljaar in. Dat kan je jammer vinden maar bedenk wel: élke dag gaan werken en 20 vakantiedagen per jaar in de portefeuille hebben, is ook niet alles. Geniet er dus van, nu het nog kan. Al zullen we de koffie-adem van de lerares wiskunde vermoedelijk nooit missen.

5 tips voor een vliegende start.

1/

  1. Kom op tijd

    Kwam je tijdens de maanden juli en augustus doorgaans tegen de middag uit je nest gerold? Dan is het nu hoogtijd om dat slaappatroon even te herevalueren. Op tijd naar bed gaan verkleint alvast het risico dat je 's ochtends niet uit je bed en bijgevolg niet op tijd door de schoolpoort geraakt. Drie keer de tweede bel missen betekent strafstudie en dat wil je natuurlijk te allen tijde vermijden. Investeer daarom in een degelijke wekkerradio en stel je wekker minimum een kwartier voor het 'als ik nu vertrek haal ik het zonder ontbijt nog net' uur in. Slaap jij zelfs door het slopen van een nabij gelegen appartementsgebouw heen? Kies dan voor een schreeuwerige pieptoon. Programmeer je favoriete radiostation als je liever onder begeleiding van je favoriete muziek ontwaakt.

balvi-retro-radio-alarmklok-zwart
Retro Radio Alarmklok, 32,99 euro

 

Bestel hier

2/

2. Ga voor gezond
Wie 's middag niet in de schoolkantine luncht, raden we aan om die belegde broodjes tot een absoluut minimum te beperken, hoe groot de drang naar een Martino rond het middaguur ook kan zijn. Bereid de avond voordien een gezonde lunch (of vraag het aan een van je ouders) en krijg op die manier voldoende energie binnen om het tot vier uur te trekken. Wil je helemaal opgewekt aan de dag beginnen? Maak dan 's ochtends een groene smoothie die je op weg naar school - in zo'n handige meeneembeker - naar binnen slurpt.

LEES OOK: groene smoothies voor luie meisjes

Maison-Pink
Maison de Lunch Lunchbox, 27 euro (in de vorm van een huisje! Een roze huisje!)

Bestel hier

cocktailpotHema3euro
Cocktailpot van Hema, 3 euro

Bestel hier

Drinkbeker van Topshop, 7 euro
Drinkbeker van Topshop, 7 euro

Bestel hier

3/

3. Cool kaftpapier

Eens je in het hoger beland, bepaal je zelf of je je boeken kaft of niet (niet dus) maar wie op de middelbare school zit, kan er nog even niet onderuit. Laat druk kaftpapier met paarden of 'ironisch' kaftpapier met Justin Bieber of K3 achterwege, je smaakt gedurende het schooljaar immers flink evolueren. Ga voor klassiek blauw met een old skool etiket. Dat is no nonsense, netjes en valt ongetwijfeld in de smaak bij je leerkracht. Al in zo'n stapeltje schriften en boeken in marmerpapier ook niet mis.

Kaftpapier marmer, 1,50 euro
Kaftpapier marmer, 1,50 euro

Bestel hier

Metallic kaftpapier, 1,74 euro
Metallic kaftpapier, 1,74 euro

Bestel hier

4/

4. Vul je pennenzak

Bershka - STATIONERY collection (4)

Je wil niet diegene zijn die al op dag één een buisje, vulpen of tintenkiller moet lenen. Start op 1 september met een goedgevulde pennenzak met daarin alle essentials om de eerste schooldag te overleven. Flying Tiger, Hema, Fun en zelfs Bershka zijn momenteel dé places to be om betaalbaar en origineel schoolgerief te shoppen.

5/

5. Wees ready voor LO

Nu zie je misschien op tegen de lessen Lichamelijke Opvoeding, maar geloof ons, wij zouden maar wat graag twee gratis uurtjes sport in onze werkweek geperst krijgen. Nog niet overtuigd? Probeer jezelf dan te motiveren met een stijlvolle sportoutfit. Hoe leuker je sportkloffie, hoe beter je je voelt en hoe sneller je over de atletiekpiste vliegt. En zelfs als dat niet het geval is, heb je nog steeds een leuk pakje aan. Work it!

sportlookLO

vlnr en van boven naar onder

Sportschoenen Reebok Zpump Fusion, 119,95 euro SHOP HIER
Sporttop H&M, 19,99 euro SHOP HIER
Topje Pull&Bear, 13,99 euro SHOP HIER
Drinkfles Dopper, 24,50 euro SHOP HIER
Yogatas by Julz, 59,00 euro SHOP HIER
Sportbroek Prana, 89,95 euro. SHOP HIER
Shortje & Other Stories, 35 euro SHOP HIER
Sweater Hunkemöller, 22,50 euro SHOP HIER