7 verkoelende tips om beter te slapen tijdens een hittegolf

Geüpdatet op 17 juli 2022 door Isabelle
7 verkoelende tips om beter te slapen tijdens een hittegolf

Het kwik stijgt en daar hoor je ons ab-so-luut niet over klagen! Alleen kan het 's nachts wel héél warm worden... Dankzij deze tips slaap je ook tijdens een hittegolf als een roosje: 

#1 Warme douche

Neem een warme douche voor het slapengaan: Je leest het goed: draai die rode kraan maar open en laat je lichaam even stomen in de badkamer! Bizar genoeg zorgt dit ervoor dat je later sneller zal afkoelen, waar een koude douche vooral het verdelingsmechanisme van je lichaam aanwakkert waarbij het warmte aanmaakt. Logisch eigenlijk: kom je in een warme omgeving, dan probeert het af te koelen en omgekeerd.

#2 Natuurlijke stoffen

Slaap in dekens uit natuurlijke vezels: Katoen is ideaal om in te slapen omdat de stof beter “ademt” dan synthetische tegenhangers en dus vocht beter afvoert. Op die manier vermijd je een klam gevoel in bed. Hetzelfde geldt trouwens voor je pyjama: vergeet dat synthetische setje maar! Extra tip: stop je lakens overdag in een plastiek zal en leg ze in de freezer (!), een heerlijk koel bedje gegarandeerd!

#3 licht avondmaal

Eet ’s avonds een lichte maaltijd: Vermijd pizza’s, frieten en andere zware maaltijden. Alcohol, hoe verleidelijk ook, is eigenlijk ook geen goed idee. Ze gunnen je spijsvertering geen rust, je lichaam moet alle calorieën in één keer verbranden en dat zorgt voor… een oncomfortabel, warm gevoel!

hittegolf, slapen, tips

#4 Vochtige lakens

Hang vochtige lakens voor het raam: De verdamping ervan zal de temperatuur in de kamer verschillende graden lager laten zakken. Echt waar!

#4 Agua de beber

Water water water… Zorg dat je overdag voldoende water drinkt, zodat je ’s nachts niet om de haverklap met een uitgedroogde keel en mond moet opstaan. Houd ’s nachts eventueel een kan water met ijsblokjes bij de hand.

hittegolf, slapen, tips

#5 Bevroren erwtjes

Groentjes! Installeer een ventilator in je kamer en laat die langs een zak ingevroren groenten (!) blazen, dit zorgt voor een koele bries door de kamer.

#7 Airco of ventilator

Dacht je dat het ongezond was om te slapen met de airco aan? Volgens slaapspecialisten is dat helemaal niet het geval. Integendeel, wanneer het koeler is in je kamer val je een pak sneller in slaap.