8 Vlaamse series die je niet mag missen dit najaar

Gepubliceerd op 24 augustus 2016 door Elise
8 Vlaamse series die je niet mag missen dit najaar

Temptation Island voor Senioren, The Block voor gevorderden en niet te vergeten: Callboys. Het belooft een spannend, mysterieus, maar ook grappig en banaal TV-najaar te worden. Vanaf midden september stromen de series weer massaal onze huiskamer binnen. Om je te helpen bij je keuze, een handig overzicht!

1/

#1. Callboys

MatteoSimoni

Voor wie: iedereen die houdt van wat mannelijk schoon en vettige moppen.

Eindelijk. Het programma waar we het langst naar uitkeken. Met als apotheose: Matteo Simoni halfnaakt. De regisseur Jan Eelen mag ook successeries als "Het Eiland", "In de Gloria" en "De Ronde" achter zijn naam schrijven.

Wat: Jay (Rik Verheye), Wesley (Stef Aerts) en Devon (Matteo Simoni) vormen samen de Callboys. Het trio wordt betaald om vrouwen de tijd van hun leven te bezorgen. Daarbij delen ze schaamteloos tips over het efficiënt ontharen van de balzak, zonnebanksessies en andere rituelen.

2/

#2. Sorry Voor Alles

sorry-voor-alles-600x450_20160819035921

Voor wie: fans van De Mol, Foute Vrienden en... Adriaan Van den Hoof.

Wat: Elke zondagavond ontvangt Adriaan Van den Hoof een nietsvermoedende Vlaming in zijn show en bezorgt hem/haar de verrassing van het leven. De onwetende kandidaat wordt namelijk een maand lang gevolgd en "geprankt" door een team van televisiemakers. Familie en vrienden zitten mee in het complot en sturen ontmoetingen en situaties.

Prijzenpot: Wat is toeval en wat is gemanipuleerd? Na een maand herbeleeft de kandidaat samen met Adriaan de afgelopen dertig dagen in een spannende quiz waar heel wat prijzen te verdienen vallen.

Vanaf 4 september elke zondag om 20.30 uur bij Eén.

3/

#3. Chef in je Oor

20160305_opnames_chef_in_je_oor_50-_mechelen

Voor wie: houdt van voorgangers als "Worst Cooks in America" en "Komen Eten". Onze eigenste "Belgium's worst chefs united".

Wat: Een gloednieuwe kookwedstrijd met een splinternieuw concept. Men neme 1 Gert Verhulst, 2 topchefs en 2 keukenklunzen. Het doel: een maaltijd op sterrenniveau maken. Men voege 1 voorwaarde toe: de topchefs mogen zelf geen stap in de keuken zetten. Elke chef krijgt een keukenkluns (van het ergste soort) voorgeschoteld die de klus voor hen moet klaren. De chef mag enkel via een oortje instructies geven. Een culinaire expert kiest de winnaar.

Wie: Topchefs van dienst zijn onder andere: Johan Segers, Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Roger van Damme, Wout Bru, Thierry Theys en Stéphane Buyens.

Wanneer: dit najaar op VIER

4/

#4. Eeuwige Roem
IMG-20160517-WA0002-_5_
Voor wie: atletische couch potatoes die zowel kijken naar de Olympische Spelen als Expeditie Robinson .
Wat: In het derde seizoen van Eeuwige Roem trekken twaalf voormalige topsporters naar het avontuurlijke Kroatië en strijden er tegen elkaar in een resem disciplines. Let wel: elke topsporter heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit. De verschillende kwaliteiten van elke topsporter worden nu onder leiding van Louis Talpe in dezelfde weegschaal gegooid. Welke sporter is de beste strateeg? En wie is er fysiek onoverwinnelijk? Wie maakt kans op 'Eeuwige Roem'?
Wie: Atleten: Aagje Vanwalleghem, Hanna Mariën, Bart Wellens, Elke Clijsters, Nick Nuyens, Wesley Sonck, Kevin Van der Perren, Sugar Jackson, Branko Strupar, Charlotte De Vos, Heidi Rakels en Ludo Philippaerts.
Wanneer: Vanaf 29 augustus elke maandag om 20.35 uur.

5/

#5. Niveau 4
terreurdreiging_brussel4
Wat: een levensechte Zone Stad/Flikken in Brussel.
Hoe: Sinds de aanslagen op Zaventem en het metrostation in Maalbeek, Brussel, wordt de politie van Brussel West elke dag gevolgd door journalist en programmamaker Eric Goens. Hij kreeg - zéér uitzonderlijk - de toestemming om uitgerekend tijdens deze periode het doen en laten van de Brusselse politie te volgen. Verschillende agenten werden uitgerust met borstcamera’s waardoor je hen als kijker van heel dichtbij kan volgen.
Wanneer: Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 21.35 uur op VIER.

6/

#6. Ons Eerste Huis
680109980
Wat: The Block 2.0.
TV-persoonlijkheid Bartel Van Riet heeft niet alleen groene vingers, hij is ook een handige harry, bewijst "Ons Eerste Huis". In deze VIER-productie verbouwen drie koppels tien weken lang hun huis, samen met ouders en schoonouders. Dat dat veel stof doet opwaaien, is geen verrassing.
Prijzenpot: Welke familie slaagt erin de meeste meerwaarde te creëren in zijn woning? Een specialist zal bepalen wie met de som van 150.000 euro naar huis gaat.

 

Wanneer: Later dit najaar op VIER.

7/

#7. 'The Show Must Go On'

show_0

Wat: De opvolger van The Sky is the Limit...

Peter Boeckx – de maker van 'The Sky is the Limit' – maakt deze keer geen televisie over de rich & famous van België. Dit keer duikt hij in de wereld van de Vlaamse showbizz. Veuve Cliquot en Louboutins maken plaats voor ambiance, ontroering en Vlaamse chansons.

Wanneer: Later dit najaar op VIER

8/

#8. Hotel Römantiek

13-hotelromantiek

Wat: Temptation Island voor senioren

Liefde is van elke leeftijd, zoveel is zeker. Dit najaar kan je op VIER het verhaal van enkele single mannen en vrouwen volgen die - ondanks hun gevorderde leeftijd - nog steeds dromen van true love.

Otto-Jan Ham, Sven de Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure helpen hen op die zoektocht naar een nieuwe partner. Want dat is lang niet zo evident als je 60+ bent. Het trio haalt de kandidaten uit hun vertrouwde comfortzone en neemt hen mee op bijzondere dates en ervaringen. Geen bridge-dates of bingo-avonden, Otto en co nemen de groep vrijgezellen mee naar Hotel Kurhaus in Zwitserland voor een onvergetelijke week.

Wanneer: Later dit najaar op VIER