Expo: in de voetsporen van Cartier

Geüpdatet op 5 december 2013 door Isabelle
Expo: in de voetsporen van Cartier

cartierEen geplunderde bankrekening (verdorie, vroegtijdige kerstshopping!) en zoiets vervelend triviaals als kantooruren: de enige dingen die ons ervan weerhouden om nu op de trein richting Parijs te springen. Cartiers nieuwe tentoonstelling in het Grand Palais: die moeten we gewoon zien!

Weinig huizen spreken zoveel tot de verbeelding als Cartier. Sinds oprichter Louis-François Cartier in 1847 voor het eerst juwelen begon te ontwerpen, voerden zijn creaties hem en zijn nazaten naar de vier uithoeken van de wereld. Russische prinsen, Maharadja’s, de beruchte hertogin van Windsor of Elisabeth Taylor: geen fascinerend verhaal of Cartier was erbij. De eerste vliegtuigreizen, revoluties, twee wereldoorlogen, de opkomst van Hollywood, de rise and fall van Europese hoven: de geschiedenis van de voorbije eeuw is doorspekt met de glitterende creaties van het Franse label.

Cartier pakt dan ook met recht uit met een grootse expo in het Parijse Grand Palais. Als een verhaal is de tentoonstelling geweven rond negen grote thema’s, van iconische koppels tot het pioniersverleden van het huis. Meer dan 600 juwelen staan te kijk, bijgestaan door artefacten die het artistieke leven van hun tijdperk weerspiegelen: jurken, mantels, foto’s, schilderijen, meubels, tijdschriften,… Je wordt met andere woorden meegesleept in de wereld van Grace Kelly en andere beroemde Cartier fans.

Wij willen, willen, willen gaan! De expo loopt nog tot 16 februari in Parijs, klik hier voor meer info.