10 lustopwekkende middeltjes voor zwoele zomernachten

Geüpdatet op 12 augustus 2019 door Elise Van Meulebroucke en Maxine Detaellenaere
10 lustopwekkende middeltjes voor zwoele zomernachten

Maak deze zomer even heet tussen de lakens als buitenshuis en serveer je lief een heerlijk dineetje met enkele van deze 10 lustopwekkende ingrediënten. Ay Papi!

#1 Gember

Deze wortel werkt verwarmend en stimulerend, verbetert de bloedcirculatie en pept je seksleven op. Geen wonder dus dat gember een van de bekendste afrodisiaca ter wereld is. Heerlijk als thee samen met een schijfje citroen.

#2 Selder

Deze groente wordt al eeuwenlang gebruikt als middel tegen impotentie vanwege z'n fallusvormige uitzicht, maar selder bevat ook echt stofjes die lijken op androstenon, een belangrijk mannelijk feromoon.

#7 Asperges

Asperges zijn rijk aan kalium, fosfor en calcium, allemaal vitamines en mineralen die nodig zijn voor het bevorderen van een hoog (seksueel) energieniveau. Opgelet, ze kunnen ook een averechts effect hebben als je er net iets te veel van eet. Deze groente bevat namelijk ook een zuur dat seksuele afkeer kan veroorzaken en sperma een vreemd smaakje kan geven (we hebben je gewaarschuwd).

#4 Chocolade

Wetenschappers ontdekten dat chocolade phenylethylamine bevat, een chemische stof die ook door het menselijk brein wordt aangemaakt wanneer we emotioneel genot ervaren. Dezelfde stof zou aan de basis liggen van wat we voelen wanneer we verliefd zijn. Je kan dus ook van een heerlijk stukje melkchocolade met karamel en zeezout vlinders in de buik krijgen.

seks, libido, lust, afrodisiacum, chocolade, selder, truffel, gember, ginseng

#4 Venkel

Uit onderzoek blijkt dat venkel een bron van oestrogeen is, omdat de groente estragol bevat, een stof die de geslachtsdrift bevordert. De groente zou ook hel­pen bij de bevalling en bij menstruatieklachten. Bij mannen zorgt het eten van venkel dan weer voor een grotere erectie en een langdurig mannelijk orgasme.

#5 Vijgen 

Vijgen worden wereldwijd geassocieerd met vruchtbaarheid. In sommige culturen worden zelfs vijgen naar pasgetrouwde koppels gegooid, in plaats van de rijst in onze contreien. Verder zou deze vrucht erotisch zijn vanwege haar exotische uiterlijk.

#3 Oesters

Hun werking als afrodisiacum hebben ze te danken aan hun zinkgehalte (dat belangrijk is voor het libido en voor de mannelijke poten­tie), hun zilte smaak en de zwoele zeegeur. Ook de gelijkenis van oesters met het vrouwelijk geslachtsorgaan zou een reden kunnen zijn. Een prijzig lustopwekkend middeltje, dat wel, maar effect verzekerd vanaf 12 stuks.

 

seks, libido, lust, afrodisiacum, chocolade, selder, truffel, gember, ginseng

#8 Ginseng

Tal van onderzoeken wijzen uit dat deze oosterse wortel de seksuele energie vergroot. Maar dat is nog niet alles, ginseng zou ook een genezende en verjongende invloed op het lichaam hebben. Je kan ginseng niet alleen eten of in capsules verkrijgen, maar ook als thee drinken.

#9 Truffels

Bij truffels zit het lustopwekkende in de karakteristieke, muskusachtige mannelijke geur. Geen wonder dus dat beroemde heren zoals Napoleon en Casanova al dol waren op deze bijzondere zwam. Wel hangt er een behoorlijk prijskaartje aan deze delicatesse, maar je kan ook opteren voor pasta met truffelschilfers of een scheutje truffelolie.

#10 Artisjokken

Vooral onze Franse zuiderburen zweren bij het eten van artisjokken om de liefde te doen opflakkeren. Of het komt door de bloemvorm van de groente of juist door de zinnenprikkelende manier waarop ze gegeten wordt, dat laten we in het midden...