ONTHULD. Kate Moss Playboy cover en andere bunnies

Gepubliceerd op 2 december 2013 door Christin Ho
ONTHULD. Kate Moss Playboy cover en andere bunnies

playboy

De langverwachte cover van het 60-jarige jubileumnummer van Playboy is eindelijk bekendgemaakt! Niemand minder dan het 39-jarige Britse model Kate Moss prijkt als een echte Playboy-bunny met de iconische oortjes en staart op de omslag van het tijdschrift. Van een midlifecrisis is weinig te bespeuren, als moeder is Moss nog steeds één van de populairste modellen ter wereld. Welke andere interessante koppen prijkten ooit op de voorpagina van het magazine? Zie hier, een selectie uit de Playboy wall of fame!

LEES OOK: Eerste beelden Kate Moss voor Playboy

1/

1953: Happy Birthday Mr. Playboy - Marilyn Monroe
playboy2
In december 1953 werd Playboy boven het doopvont gehouden met stoeipoes Marilyn Monroe op de cover. Uitvinder Hugh Hufner beschouwt haar nog steeds als de mooiste vrouw die ooit in zijn blad verscheen.

2/

1977: Barbra Streisand woo woo woo woo woo woo woo ...

playboy3Barbra Streisand was niet alleen de titel van een megahit van het dj-duo A-Trak en Armand Van Helden drie jaar geleden, in 1977 verscheen zij in het tijdschrift. Misschien een bizarre keuze omdat Streisand niet in de lijst stond van meest sexy vrouwen ter wereld, maar zij was wel heel populair. Net voor het blad uitkwam, won zij een oscar voor haar hit 'Evergreen' van de film A Star is born. En met dat kroezelig kapsel was zij duidelijk mee met haar tijd.

3/

1985: Unlike a virgin for the very first time - Madonna

playboy6De Pop Diva Wild Child van de jaren '80 trouwde in 1985 met Sean Penn, scoorde haar eerste nr. 1 hit in Groot-Brittannië en vertolkte een hoofdrol in Desperately Seeking Susan. Redenen genoeg om haar andere talenten te laten zien in Playboy.

4/

1993: Model gelanceerd - Anna Nicole Smith

playboy9Anna Nicole Smith verscheen maar liefst vijf keer op de cover van Playboy USA. Haar laatste foto's werden gepubliceerd kort na haar dood in 2007. En wat weinigen weten is dat haar modellencarrière werd gelanceerd nadat ze voor de eerste keer werd voorgesteld in Playboy in 1992.

5/

1999: Campbellicious - Naomi Campbell

playboy8Wat wenste Hefner voor zijn kerst in 1999? Juist ja, Naomi Campbell in een wit niemendalletje.

6/

2006: Mrs. Lawsuit - Jessica Alba

playboy4Ongewild verschijnen in Playboy? Dat overkwam de Amerikaanse actrice Jessica Alba. Dit campagnebeeld van haar film Into The Blue werd zonder haar medeweten gebruikt voor het magazine. Alba span een rechtszaak aan tegen Hefner, maar liet de zaak vallen nadat hij beloofde de opbrengst van het nummer te doneren aan een goed doel.

7/

2012: Lindsay Monroe

playboy5Het moderne zusje van Marilyn Monroe zou Lindsay Lohan wel kunnen zijn, althans dat had Hefner waarschijnlijk gedacht toen hij haar vroeg om het eerste Playboy-model te imiteren vorig jaar. Wonderwel slaagde zij hier ook in. En spijtig genoeg zal zij eeuwig herinnerd worden als degene die haar benen spreidde in Playboy om haar schulden af te betalen.