Vakantietrend: zwemmen met varkens

Gepubliceerd op 14 juli 2016 door Isabelle
Vakantietrend: zwemmen met varkens

Vergeet dolfijnen (die de activiteit sowieso al niet fijn vinden) anno 2016 boek je een tripje naar de Bahama's om te zwemmen met... tromgeroffel... varkens! 

Nieuwe place to be in de Bahama's: Big Major Cay, een onbewoond eiland waar een kolonie varkens een royaal luilekkerleventje leidt en zich tegoed doet aan zon en zee. Vooral dat laatste blijkt erg in trek bij de knorrende viervoeters, die geregeld het water in trekken en daarbij het gezelschap van De Mens niet schuwen. Wie een namiddag pure fun wil beleven, boekt dus best een dagtrip naar het eiland, knoopt zijn snorkel om en gaat het knorren tegemoet!

Hoe de (uitheemse) varkens op het eiland zijn gestrand, blijft voorlopig een groot mysterie. Algemeen wordt aangenomen dat 19de eeuwse zeevaarders er ergens voor tussenzitten: de varkens zwommen na een schipbreuk aan wal òf ze werden achtergelaten door matrozen met het idee ze bij een latere rondreis te kunnen vangen en braden -een soort van historische sail-in zeg maar

Hoe dan ook, wie in een exotische zee wil liggen knorren, klikt hier voor meer info.

Nog meer tropische dierenpret? Ontdek hier alles wat je moet weten om een reis te boeken naar Puppy Island (ja, je leest het goed!).

Geen angst ook, knorrende biggen bijten niet! Neem hier alvast een voorproefje van de zwemmen-met-varkens-ervaring: