Reistip: een tropisch eiland vol puppies

Gepubliceerd op 7 mei 2016 door ELLE België
Reistip: een tropisch eiland vol puppies

Puppyliefhebbers opgelet: vanaf nu kan je op reis gaan naar een tropisch eiland waar je puppies kan knuffelen!

Providenciales maakt deel uit van de Turks- en Caicoseilanden in de Antillen en toch zijn de witte zandstranden, palmbomen en azuurblauwe zee niet de enige redenen waarom toeristen een bezoekje brengen aan het eiland.

Sinds 2005 redt het plaatselijke dierenasiel, Potcake Place, puppies van de straat en vangen ze de dieren op. De honden, die de toepasselijke naam Potcakes meekregen, zijn vaak een mix van labrador, Duitse herder en Engelse Foxterriër. Omdat er niet erg veel inwoners op het eiland zijn, werd het voor het asiel moeilijker om de pups te plaatsen. Daarom besloten ze om toeristen bij de adoptie te betrekken.

Schermafbeelding 2016-05-05 om 11.07.13

Wie tijdens zijn verblijf op Providenciales een bezoek brengt aan het asiel, kan gedurende zijn vakantie passen op de hondjes. Je krijgt een pakket mee – waar zowel voedsel als speeltjes in zitten – en je mag de puppy overal mee naartoe nemen.

Schermafbeelding 2016-05-05 om 11.07.29

Zit je vakantie erop? Dan heb je twee keuzes: de pup adopteren (aangezien je er head over heels verliefd op bent geworden) of terugbezorgen aan het asiel. Wij gokken alvast - na het zien van deze schattige snoetjes - dat de meeste optie 1 verkiezen!

Schermafbeelding 2016-05-05 om 11.07.04

(Sarah Van Damme)