3 verplichte haltes tijdens de Gentse Feesten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
3 verplichte haltes tijdens de Gentse FeestenBelgium, Ghent, old town, Korenlei and Graslei, historical houses at River Leie at dusk

Binnenkort is het weer zover en davert Gent tien dagen lang op haar grondvesten. We kennen de klassiekers van Belgiës leukste straatfeesten ondertussen wel, maar dit jaar wordt je op drie speciallekes getrakteerd. Deze stops mag je echt niet missen: 

(Mis ook zeker deze nieuwe hotspots niet in Gent!)

1/

CHURCH

13475149_1027803953970668_2304249358971570018_o

De indrukwekkende Sint-Jacobskerk opent voor het tweede jaar op rij haar deuren om feestgangers een verkoelend momentje rust (én very good food!) te bieden. In de "pop-up hotspot" kan je aanschuiven aan ellenlange tables d'amis, waar Coeur Catering je op gezonde, lokale gerechten trakteert. Daarnaast kan je elke dag om 14u een gratis rondleiding doorheen de schatten van de kerk volgen en staan er regelmatig concerten op het programma. Even uitblazen van het feestgedruis en je batterijen met een stevige maaltijd weer opladen? Dat doe je hier!

Open van 15 tot 24 juli, van 11u tot 23u. Adres: Sint-Jacobskerk - 9000 Gent.

2/

MARDI GRAS 

Mardi Gras

Mardi Gras neemt je mee naar die andere feeststad aan het water: New Orleans, waar Carnaval net zo belangrijk is als Kerstmis en het dag en nacht feesten geblazen is. Tien dagen lang staat het Gentse Braunplein in het teken van black music, vuurspuwers, uitbundige danseressen, gepluimde figuren, mysterieuze maskers en een uitzinnig dansende massa. Overdag kan je er luieren op het zomerterras van de Kuip, terwijl livebands je alvast in de feestmood brengen. Dagelijks word je er ook op bierdegustaties en ander culinair moois getrakteerd. Om 20u stipt zet een vrolijke carnavalparade vervolgens het hele plein in beweging. Datzelfde plein krijgt voor de gelegenheid trouwens een heuse makeover: zo'n veertig containers en verschillende podia moeten de sfeer van New Orleans oproepen.

Open van 15 tot 24 juli, van 12u tot 02u30. Emile Braunplein - 9000 Gent.

3/

PARKING PETANQUE 

Parking Petanque

Meer van het rustige type? De parking van de Oude Schapenmarkt doet dienst als sfeervolle zomerbar. Waarom je hier moet zijn? Voor een fris glas, lekkere hapjes én natuurlijk een spelletje petanque in de aanloop naar (of de pauze van) een stevig feestje. Je kan er terecht voor biologische en biodynamische wijnen, een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan (non)alcoholische dranken en huisgemaakte limonades.

Van 15 tot 24 juli, van 11u tot 23u. Oude Schaapmarkt 22 - 9000 Gent