7 karakterstieken die mannen aantrekkelijk vinden

Gepubliceerd op 21 juni 2016 door Elise
7 karakterstieken die mannen aantrekkelijk vinden

Een muurbloempje of een flapuit? Een zacht moedertype of een harde tante? Elke persoonlijkheid kan een man bekoren. Toch zijn er enkele karakteristieke gelijkenissen die maken dat de ene vrouw aantrekkelijker is dan de andere - in hun ogen. Lees je mee?

7 dingen waar mannen op vallen:

#1. Zelfvertrouwen

Verlegenheid - de blozende wangen incluis - is schattig en siert vele meisjes. Zelfvertrouwen echter, is sexy. Wat houdt dat in of hoe kan je zelfvertrouwen faken? Recht je rug, wandel met een zelfzekere tred en een statige houding en heb vooral geen schrik om oogcontact te maken. Deze dames lijken te weten wat ze willen en hoe ze het willen. Ten slotte is niets zo aantrekkelijk als een vrouw die goed in haar vel zit.

tumblr_nlgrlqBHUI1spdd9go1_1280

#2. Vriendelijkheid

Vriendelijkheid lijkt haaks te slaan op zelfvertrouwen, maar dat klopt niet. Je hoeft geen arrogante bitch te zijn om zelfzekerheid uit te stralen. Sterker nog, een mooie, zelfverzekerde vrouw is altijd een plus. Maar als die vrouw daarbovenop nog eens oprecht vriendelijk is, is dat zo'n beetje het summum.

1/

#3. Ambitie/Intelligentie

Wakker worden ladies, die bimbo-attitude is écht niet aantrekkelijk. Mannen raken al snel uitgekeken op vrouwen die telkens domme en belachelijke opmerkingen maken, terwijl een intelligente dame blijft boeien. Het is bovendien leuk om eens over andere, diepere onderwerpen te praten dan koetjes en kalfjes. Een vrouw met ambitie stelt doelen en geeft richting geeft aan haar leven. Als man doet het uiteraard deugd om te hoe een vrouw haar dromen najaagt.

Kortom, fysieke aantrekkingskracht brengt je tot elkaar, maar hoeveel mannen zitten nu te wachten op een domme vrouw?

Robin Wright in season 2 of Netflix's "House of Cards." Photo credit: Nathaniel Bell for Netflix.
©Netflix.

#4. Humor

Wat is er fijner dan een vrouw die je kan laten lachen? Mannen en vrouwen liggen qua humor nog wel eens ver uit elkaar vandaan maar man, wat is het geweldig als jullie humor zich op dezelfde golflengte bevindt.

2/

#5. Spontaniteit/Flexibiliteit

Van een spontane vrijpartij tot een ongepland weekendje weg. De planning overboord gooien en totaal iets anders gaan doen, werkt bevrijdend én geeft een boost aan je relatie. Dezelfde stramienen gaan snel vervelen en je wil écht niet terecht komen in een sleur, juist?

tumblr_o835phQDo41qk8bdoo1_500

#6. Zorgzaamheid

Niet dat ze een tweede moeder willen, maar mannen willen toch graag een beetje vertroeteld worden? Smeer een keertje zijn boterhammen voor lunch, leg z'n outfit klaar (dan kan je meteen zelf kiezen), hij zal je dankbaar zijn.

3/

#7. Zelfstandigheid

Zorgzaam is goed, afhankelijkheid niet. Zorg dat je op je eigen benen kan staan en niet voor alles en altijd zijn hulp nodig hebt. Anders gaat je relatie snel verstikkend voelen. Zelfstandigheid is daarom de ideale basis van een relatie, zowel voor mannen als voor vrouwen.

ss08-robin-wright-fashion