In deze maand gaan de meeste koppels uiteen

Gepubliceerd op 2 juni 2016 door Elise
In deze maand gaan de meeste koppels uiteenStudio shot of photo of bride and groom figurines torn in half and wedding rings

Maandag is de populairste dag om uit elkaar te gaan, maar weet jij wanneer het "dumpseizoen" officieel geopend wordt

P.S.: Herfst blijkt de meest veilige tijd van het jaar.

Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks vier risicovolle break up periodes zijn. Je bent bij deze gewaarschuwd:

1/
#1. Nieuwjaar

53a0c5444de67_-_tumblr_mk23ua4cp11s28ibao1_500

2 januari wordt door Britse advocaten al laconiek de echtscheidingsdag genoemd. Steeds meer mensen nemen op die dag - new year, new me? - de stap om de echtscheiding in gang te zetten. Volgens experts komt dat doordat oudejaar aanzet tot nadenken. Mensen staan dan stil bij hun leven, wat ze willen veranderd zien, en hoe ze dat gaan aanpakken. Het begin van een nieuw jaar geeft hen meteen ook meer moed om definitief een punt te zetten achter hun relatie

2/

#2: Valentijn

dfc622d0-861b-0132-1dc3-0a2c89e5f2f5

Bizar genoeg is de break-up rate op Valentijn bijzonder hoog. Aan de vooravond van wat een van de meest romantische dagen van het jaar moet zijn, komen koppels vaak tot het besef dat ze deze dag eigenlijk niet met hun partner willen doorbrengen. De prestatiedruk om lovey dovey te doen is op die dag zo hoog, dat het mensen doet afhaken.

3/

#3: Maart

tumblr_n69gidpES41qgv9koo1_500

Het begin van de lente, Springbreak in de VS, de zon is terug van weggeweest, alsook ons goed humeur. Iedereen komt nog eens buiten en zet  - onder het motto: de zon schijnt - meermaals per week de bloemetjes buiten.

Deze maand is de aanloop naar wat een hete zomer zomer moet worden. Algauw besef je dat je aankomende zwoele weekends liever doorbrengt met vriendinnen zonder rekening te moeten houden met je partner. Je kan het vrije, onbezonnen gevoel niet meer onderdrukken.

4/

#4: Eind november

mcx-bridget-jones

De kerstperiode nadert en de feestdagen zijn een tijd waarin je gezellig samen bent met je geliefden. Als je relatie dan helemaal verkeerd zit, wordt dat extra uitvergroot.