7 X verrassende items die je in je koelkast bewaart

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
7 X verrassende items die je in je koelkast bewaart

Maak maar plaats want hoewel je het niet meteen zou zeggen, verdienen ook deze producten een plekje in je koelkast. Ontdek hier alvast wat je in de toekomst best naast je groenten en fruit legt.

  1. Biologische en natuurlijke cosmetica

koelkast - biologische make-up

Organische en natuurlijke schoonheidsproducten geen kunstmatige bewaarmiddelen, door ze in de koelkast te bewaren verlengd je de houdbaarheid.

1/

2. Oogcrèmes

koelkast -oogcrème

Zware nacht gehad?  De koude crème zorgt voor een betere bloedcirculatie en vermindert de zwelling onder je oogleden. Daarnaast geeft het ook een heel aangenaam, verkoelend gevoel. Hoe je een oogcrème het best aanbrengt, lees je hier.

2/

3. Gezichtsmaksers

koelkast gezichtsmaskers

Je maskertjes in een koude omgeving bewaren, zorgt voor een extra hydraterend en kalmerend effect. Maak je gezichtsmasker zelf en bereik een optimaal resultaat. Hoe? Lees je hier.

3/

4. Lippenstift

koelkast lippenstift

De meningen zijn verdeeld of je lipstick nu wel of niet in de koelkast moet bewaren. Wat vaststaat, is dat warmte de grote boosdoener is. Als je lippenstift een beetje gesmolten is, kunnen een paar uurtjes in de koelkast je favoriete lippenstift redden.

4/

5. Oogpotlood

koelkast oogpotlood

Het is zeker niet de bedoeling om je oogpotlood continu naast de yoghurt te bewaren maar om een mooie lijn te tekenen, stop je ze best tien minuten voor gebruik even in de koelkast. Pas wel op voor de harde, scherpe punt.

5/

6. Bloemen

koelkast bloemen
Wil je langer genieten van die mooie ruiker? Plaats je boeket (met vaas) dan ’s nachts in een koude omgeving en en je zal zien dat je langer van je boeket kan genieten.

6/

7. Kussensloop

koelkast kussen

Tijdens zwoele zomernachten is het soms moeilijk om de nodige verkoeling te vinden. Stop je kussensloop in een plastieken tasje en bewaar het een uurtje in de koelkast (of zelfs in de diepvries) voor een verfrissend resultaat.