15 vergeten reality shows die we stiekem missen

Geüpdatet op 9 december 2019 door Isabelle
15 vergeten reality shows die we stiekem missen

Lang, heel lang geleden, toen Kim Kardashian nog geen sekstape had, toen Juicy joggings hot waren en spaghettibandjes een ding waren, sprongen de reality shows als paddenstoelen uit de grond. 

Ondertussen gaf Kim veel meer bloot dan haar seksleven alleen, maakte de Juicy suit een comeback mee en stierf hij opnieuw een stille dood. Tegenwoordig heeft Netflix zich het genre van slechte TV eigen gemaakt én verheven tot een kunst, maar stiekem verlangen we ook terug naar deze schandalig leuke TV trash:

Newlyweds

15 realityshows die we missen 1
Jessica Simpson en Nick Lachey: de Kim en Kanye van de nillies! Ze waren jong, hoogblond (zij toch), konden een aardig potje zingen én hadden met seks gewacht tot hun huwelijksnacht. Genoeg stof dus voor een realityshow rond de wittebroodsweken van het prille koppeltje. Die verliepen zoals verwacht niet van een leien dakje: van Jessica’s strubbelingen met de was, afwas en alles wat ook maar iéts met huishouden te maken had, via Nichs softe gedrag tot haar legendarische uitspraken (iets met kip en tonijn…): een kijkcijferhit! Na drie seizoenen, in maart 2005, hielden de twee het voor bekeken en negen maand later was het huwelijk ook echt voorbij. Oeps.
Weetje: oorspronkelijk, in 1994, zouden niemand minder dan Michael Jackson en Lisa Marie Presley hoofdrolspelers van de show zijn. De twee bedachten zich echter op het nippertje, waardoor het concept jarenlang in de frigo werd gelegd. Het was Jessica’s vader en manager, Joe Simpson, die lucht kreeg van dat verhaal én het besloot waar te maken met zijn eigen dochter in de hoofdrol.

Laguna Beach

15 reality shows die we missen 2
Tienermeisjes in de nillies waren in de ban van twee dingen: de fictieve avonturen van Misha Barton aka Marissa Cooper in The OC én de real-life zielenroerselen van Lauren Conrad en haar vrienden/vijanden in Laguna Beach -de show die inzoomde op het leven van echte rich kids aan de Californische kust. Drama, drama, nog meer drama en een pittige liefdesdriehoek: Lauren, Steven en de duivelse Kristin. Ook al bleek de show achteraf toch wel een beetje in scène gezet, 16-jarigen wereldwijd smulden van deze “echte” Ryans en Marissa’s.

Kriston Cavallari gunt je hier een kijkje achter de schermen:

The Hills

15 reality shows die we missen 3
Bij een monstersucces hoort natuurlijk een spin-off. Lauren bleek na drie seizoenen razend populair, helemaal klaar voor het echte werkleven én nog steeds niet uitgehuild. De blondine verhuisde met al haar drama’s naar een muf kantoortje op de redactie van Teen Vogue, vastberaden om de wereld te veroveren en haar droomprins aan de haak te slaan. Beste vriendinnen Audrina, Heidi, Whitney en zelfs frenemy Kristin voorzagen de show van extra kleur. Pittig detail: Brody Jenner, de stiefbroer van Kim Kardashian, speelde er ook een prominente rol in.

The Simple Life

15 reality shows die we missen 4
In het pre-Kardashian tijdperk was Paris Hilton de enige echte reality koningin. Eén en al gejubel dan ook wanneer 's werelds bekendste erfgename aankondigde samen met sidekick Nicole Richie (Nicole wie? De ster was toen zo onbekend als Kim Kardashians Armeense achtertante) haar intrek te zullen nemen op een boerderij. Rotverwende poppetjes tussen de koeienvlagen en boerenkinkels: een wereldwijde hit! Richie ontpopte zich met haar hilarische uitspraken trouwens snel tot de echte ster van de show, wat onvermijdelijk leidde tot een gigantische ruzie met Queen P. Daarna zonk die laatste in de vergetelheid (maar niet voor ze Kim Kardashian ongewild op de kaart zette) en maakte Richie naam als designer en vrouw van rocker Joel Madden. Kortom: zo simpel was het allemaal niet.

The Ashlee Simpson Show

15 reality shows die we missen 5
Na Jessica’s Simpsons stukgelopen huwelijk en show, was het de beurt aan zusje Ashlee om een ster te worden. De tiener was met haar rebelse karakter en donkere lokken de tegenpool van haar beroemde zus en zette dat met haar hit Living In The Shadows ook in de verf. Omdat de familie Simpson lessen uit het verleden had getrokken, werd er deze keer niet ingezet op Ashlee’s relatie -al wist vriendje Ryan Cabrera heel wat harten te veroveren- maar eerder op haar pogingen om door te breken als zangeres. Dat lukte aardig, tot ze tijdens een show bij Saturday Night Live werd betrapt op playbacken. Hoe dan ook: tienermeisjes wereldwijd waren dol op de vrolijke, onbeholpen Ashlee, en dat de volle twee seizoenen lang!

Till Death Do Us Part

Till Death do us part
Opnieuw een reeks over een verliefd koppeltje, maar mijlenver verwijderd van het zeemzoete gezwijmel uit Newlyweds. Carmen Electra en rocker Dave Navarro poseerden als naakte lijken voor hun huwelijksuitnodiging en die “gezellige” tred werd de hele show lang aangehouden. De twee werden op de voet gevolgd tijdens de voorbereidingen van hun niet zo traditionele huwelijk: strippers, lugubere decoratie, hysterische papegaaien en dwergen luidden hun leven als man en vrouw in. Charmant. Het huwelijk hield drie jaar stand.

Girls of the Playboy Mansion

reality shows die we missen 7
Eindelijk een show die het leven achter ’s werelds meest sexy landhuis blootlegde. Je volgde er Holly Madison, Kendra Wilkinson en Bridget Marquardt -Hugh Hefners toenmalige, inwonende vriendinnen- op de voet doorheen een wervelwind van wilde feestjes, sexy fotoshoots en de dagelijkse rompslomp op de beruchte Mansion. Na vijf seizoenen kwam de relatie tussen Hef en Holly tot een einde én bleek zij z’n enige echte love interest te zijn geweest -de rest stond er maar wat mooi bij te wezen. Holly pakte haar koffers en ook Kendra en Bridget verdwenen al snel uit beeld. Het zesde seizoen voerde Hefs nieuwe liefjes, de 19-jarige (!) tweeling Kristina en Karissa Shannon en de 23-jarige Crystal Harris, ten tonele. De drie oorspronkelijke bunny’s zouden later ook elk hun eigen spin-off krijgen.

America’s Next Topmodel

reality shows die we missen 8
Nog zo’n show die onze gecombineerde obsessie voor mooie mensen en drama samenbracht. Tyra Banks mocht haar divastreken 22 (!) seizoenen lang ongestoord op hysterische aspirant-modellen loslaten en dat zorgde voor entertainende televisie. Ondanks de ingrijpende metamorfoses, goedbedoelde smize lessen, poseerdrills en -toegegeven- de samenwerkingen met een paar van de grootste namen uit de modewereld bracht de show nooit een écht topmodel voort. Geen van de meisjes wist echt door te breken, al duiken sommige namen links en rechts op. Zo was Winnie Harlow, die omwille van haar vitiligo voor “panda” werd uitgemaakt door Tyra en haar team, te zien in Beyoncé’s krachtige Lemonade album.

My Super Sweet 16

reality shows die we missen 9
Tenenkrommend, zo kunnen My Super Sweet 16 alleen maar omschrijven. Hoe schokkend we de rotverwende fratsen van Amerika’s meest verdorven 16-jarigen ook vonden, om één of andere reden bleven we elke week opnieuw kijken hoe ze hun verjaardagsfeestjes organiseerden. Peperdure wagens, helikopters vol geschenken, danseressen, gigantische taarten, nachtclubs waar ze legaal helemaal niet in mochten, harte couture jurken en de meest vernederende uitdagingen voor klasgenoten-die-niet-uitgenodigd-waren-maar-misschien-toch-nog-de-lijst-zouden-halen: sidder en beef! Eén jongen wist zelfs Rihanna naar zijn bescheiden fuif te halen: de toen beginnende ster moest een hele avond naast hem op een troon zitten, leuk zo’n celebrity slaafje…

The Princes of Malibu

reality shows die we missen 10
Daar zijn de Jenners weer! Even situeren: Brandon en Brody Jenner zijn twee zonen van Bruce “Caitlyn” Jenner. Dankzij diens huwelijk met Kris Jenner mogen ze zich de stiefbroers van Kim Kardashian en co noemen. Lang voor die laatsten beroemd werden, proefden de broers reeds van de schijnwerpers dankzij The Hills (zie eerder) en hun eigen realityshow, The Princes of Malibu. Daarin werd hun luilekkerleventje onder de hoede van hun moeder Linda Thompson en diens steenrijke nieuwe man David Foster uitgebreid gedocumenteerd. De show was geen lang leven beschoren: na slechts twee afleveringen gingen Linda en David uit elkaar, waarna de hele bedoening van de buis werd gehaald. Jammer, want zowel Brandon en Brody hadden TV potentieel -ondertussen zijn ze trouwens vaste nevenpersonages geworden in Keeping Up With The Kardashians. (Tussen haakjes: ontdek hier hoe het leven voor de Kardashians eruitzag vòòr ze beroemd werden.)

Pittig detail: David Foster hertrouwde na de breuk met niemand minder dan… Yolanda Hadid! Zij is bekend van haar rol in de realityreeks Real Housewives of Beverly Hills én als moeder van topmodellen Gigi en Bella Hadid. Eén pot nat die reality clans in Hollywood! (De Hadids hebben er trouwens ook een hele voorgeschiedenis op zitten, ontdek hier de verborgen Hadid zussen...)

Rich Girls

15 reality shows die we missen 11
Wedden dat je deze show vergeten was? Je maakte er kennis met Ally “dochter van Tommy” Hilfiger en beste vriendin Jaimie Gleicher. De twee vulden hun dagen met shoppen, roddelen en kibbelen in New York, Londen, Los Angeles, The Hamptons en het tropische Moustique. Af en toe stormden ze papa Tommy’s atelier ook binnen om de ontwerpen van hardwerkende mensen te bekritiseren. Uiteindelijk kregen ook deze vriendinnen gigantisch ruzie en besloten ze hun programma (ze golden beiden ook als co-producent) reeds na één seizoen stop te zetten. Wat volgt was een dubbel verblijf in rehab en de terugkeer naar de anonimiteit.

Britney & Kevin: Chaotic

15 reality shows die we missen 12
Deze vijf afleveringen durende docusoap dompelde ons in 2005 onder in het onwaarschijnlijke huwelijk van wereldster Britney Spears en Kevin Federline -aka de achtergronddanser die zijn werkgeefster aan de haak wist te slaan. We kregen er te zien hoe ze verliefd werden tijdens haar Onyx Hotel Tour en uiteindelijk in de laatste aflevering naar het altaar stapten. Origineel aan deze show: de beelden werden door Kevin en Britney zelf gefilmd, verwacht je dus aan veel kikkerperspectief, ongemakkelijk close camerashots en selfies avant la lettre. Meest opvallende momenten: in een poging meer kijkcijfers te winnen, deed Britney in aflevering twee haar hele seksleven uit de doeken én even later vroeg ze haar Kevin zelf ten huwelijk -zelf bleek hij niet zo warm te lopen voor het idee. De show zelf draaide uit op een flop, maar vormt achteraf gezien kostbaar archiefmateriaal over de pre-mentalbreakdown periode van de zangeres.

MTV’s Becoming

Last but not least: Becoming, de show waarin megafans de mooiste clips van hun idolen mochten nabootsen. De gelukkigen in kwestie kregen een styliste, visagiste, choreograaf én een volledige filmset tot hun beschikking. Metamorfoses zoals we ze graag zagen!

Psst: Meer tenenkrommende TV? Ontdek hier de beste slechte films aller tijden!