8 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden

Geüpdatet op 22 juli 2016 door Isabelle
8 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden

Tegenwoordig wordt hun minste doen en laten gevolgd op TV, blogs, social media en apps allerhande, maar ooit waren de Kardashians een gerespecteerde, discrete familie. Eentje die achter de schermen van Hollywood heel wat drama en avonturen beleefde, dat wel. Dit overkwam 's werelds beroemdste familie vòòr de camera's aan het draaien gingen: 

1/

1. De breuk tussen Robert en Kris

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 1

Laten we beginnen bij het begin: Robert Kardashian was een Armeens-Amerikaanse advocaat en zakenman (hij zat voornamelijk in de muziekbusiness). Hij ontmoette Kris Houghton, een toenmalige stewardess, en de twee trouwden toen zij nog maar 22 jaar oud was. 12 jaar en vier kinderen later nam Kris het steeds minder nauw met het concept “echtelijk trouw” en begon ze een affaire met de 23-jarige voetballer Todd Waterman. In haar biografie Kris Jenner… And All Things Kardashians geeft ze haar bedrog zelf toe en beschrijft ze hoe een privé-detective op Roberts vraag haar uiteindelijk op restaurant met haar minnaar betrapte.

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 10
Kris met haar minnaar in volle eighties.

Wat volgt was een pijnlijke scheiding in één van Hollywoods meest populaire huishoudens. Dat was in 1991, waarna Kris haar tomboy al vlug beu werd en binnen de maand (!) hertrouwde met voormalig Olympisch kampioen Bruce Jenner. De twee gingen samenwonen met hun samengestelde gezin, goed voor acht kinderen onder één dak.

2/

2. Het nieuw samengestelde gezin

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 2
Kris, Bruce en de kinderen op hun huwelijksdag

De gelukkige klasfamiliefoto’s uit die tijd, blijken echter misleidend. Zowel Robert Junior als Kourtney gaven na de scheiding aan liever bij hun vader te wonen, waar Kim en Khloe bij hun moeder bleven. Omstreeks die tijd begonnen ook de eerste geruchten dat Khloe, de Kardashian-die-niet-op-de-andere-Kardashians-lijkt geen natuurlijke dochter van Robert was, maar wel het resultaat van een andere affaire tussen Kris en american football held OJ Simpson. Die laatste was Roberts BFF en samen met zijn vrouw Nicole Brown vriend aan huis bij de Kardashians. Tenminste, tot ook dit huwelijk strandde en het noodlot toesloeg.

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 3

3/

3. De moorzaak rond OJ Simpson

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 5
Van links naar rechts: Nicole, OJ, Kris en Robert.

In 1995 stonden Kris, ondertussen gelukkig getrouwd met Bruce, en Robert opnieuw lijnrecht tegenover elkaar. Aanleiding van het nieuwe dispuut was de moord op Nicole Brown, een gruweldaad waarvoor ex-man OJ Simpson werd verdacht. Robert geloofde staalhard in de onschuld van zijn beste vriend en maakte deel uit van het team topadvocaten die hem uiteindelijk vrijpleitte. Die acties maakten hem wereldberoemd en zette voor het eerst de naam “Kardashian” op de kaart. Kris koos dan weer de kant van haar overleden vriendin en schreeuwde van de daken dat OJ wel degelijk de moordenaar was. Tijdens de laatste dagen van het beruchte proces verscheen Kris, op dat moment hoogzwanger van Kendall, in Nicoles oude kleren in de rechtszaal. Kendall tweede naam is trouwens Nicole, een eerbetoon aan de noodlottige Brown.

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 11
Robert en OJ tijdens de rechtzaak
10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 7
De Simpsons met Kris (ondertussen al Jenners) en de kinderen in gelukkiger tijden. Herken je Kim en Kourtney?

4/

4. Bruces: medailles en cornflakes

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 12

Over naar Caitlyn -voormalig Bruce- Jenner. Voor hij met Kris trouwde had hij er zelf al twee huwelijken -goed voor vier kinderen- op zitten en ging hij door het leven als atleet, meer bepaald tienkamper. Zijn passie voerde hem in 1972 voor de eerste maal naar de Olympische Spelen van München, waar hij op de tiende plaats in de wereldranglijst eindigde. Tussen 1975 en 1980 verbrak hij meermaals het wereldrecord en in 1976 won hij de Olympische Medaille Goud op de spelen in Montreal. Eens hij die top had bereikt, zette hij zijn sportieve loopbaan op een laag pitje en probeerde hij het als acteur in Hollywood. Wat volgt was een pijnlijke reeks eighties flops en gelukkig toch ook één lucratieve deal als gezicht van Wheaties ontbijtgranen. Wist hij veel dat hij ooit één van ’s werelds beroemdste TV-persoonlijkheden zou worden!

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 8

Zijn vier kinderen waren op dat moment Casey en Burt (uit een eerste huwelijk met Chrystie Crownover) en Brandon en Brody (uit zijn tweede huwelijk met Linda Thompson). Die laatsten maakten voor KUWTK al bescheiden faam met hun eigen reality show Princes of Malibu. Tegenwoordig zijn ze sporadisch te zien in de show van hun stieffamilie. 

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 13

5/

5. het overlijden van Robert Kardashian

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 14

Voor we de Kardashian kids zelf kunnen bespreken, nog even dit: Robert Kardashian stierf in 2003 na een kort maar hevig gevecht met keelkanker. Zijn ruzie met Kris was ondertussen bijgelegd en ook met zijn kinderen had hij een uitstekende band. Zijn dood zou op alle familieleden een grote impact hebben.

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 21

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 22

6/

6. Kims eerste huwelijk 

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 17
Een piepjonge Kim en Nicole Richie op school.

Over naar Kim. Zij studeerde aan de Marymount High School en mocht andere beroemde "kinderen van" als Nicole Richie en Paris Hilton tot haar klasgenootjes rekenen. Ze werkte een tijdje braafjes als winkelierster in een winkel in Los Angels die Body heette, maar keerde haar familie de rug toe eens die zich verzette tegen haar relatie met muziek producer Damon Thomas. Op haar 19de vluchtte ze met hem naar Las Vegas, waar ze haar jawoord gaf. Drie jaar later, in 2003, vroeg ze de scheiding aan wegens huiselijk geweld. In toenmalige verklaringen beschrijft ze hoe hij haar herhaaldelijk in het gezicht sloeg en dwong om liposuctie te ondergaan omdat ze "veel te dik" was.

Een 19-jarige Kim met haar eerste echtgenoot.
Een 19-jarige Kim met haar eerste echtgenoot.

Veel had de negatieve ervaring haar echter niet geleerd, want datzelfde jaar papte ze aan met zanger Ray J. Hij zou een stomende sexvideo van zijn Kardashian vlam in 2007 voor heel wat geld doorverkopen aan internationale media. Hoe pijnlijk ook, de tape zou Kim Kardashians golden ticket to fame betekenen: de video lekte uit in februari en in oktober van datzelfde jaar werden de eerste beelden van Keeping Up With The Kardashians gefilmd...

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden &6
Kim en Ray J, de man die onbewust heer carrière maakte.

7/

7. De ondernemingsdrang van Kourtney

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 18
Reeds als tiener een echte shopaholic.

Hoe zat het met Kourtney? Die bleek tijdens haar begindagen de meest ondernemende van de bende te zijn! De oudste Kardashian dochter trok als enige van de familie naar de universiteit en behaalde verschillende kunst-en taaldiploma's. In 2003 opende ze samen met haar moeder de kinderwinkel Smooch, die zes jaar later weer de deuren sloot. In een toenmalige blogpost beschrijft ze hoe de winkel, waar ze zeven dagen op zeven druk in de weer was, haar de dood van haar vader hielp verwerken. Na het verdwijnen van Smooch stampte ze het Dash kledingconcept uit de grond: de eerste boetiek zag in 2006, een jaar voor de start van KUWTK, het levenslicht in thuisstad Calabasas. Ondertussen heeft de keten vestigingen op verschillende locaties in de Verenigde Staten, alsook regelmatige pop-up stores over het hele land. Sinds 2015 heeft de winkel zelfs een eigen reality show, Dash Dolls, die de drama queens verkoopsters volgt in hun dagelijkse leven.

Net na haar ontmoeting met Scott
Net na haar ontmoeting met Scott Dissick, die later de vader van haar drie kinderen zou zijn.

8/

8. De rebellie van Khloe

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 23

Dan is er natuurlijk ook Khloe. Zij volgde net als haar zussen les aan de Marymount High School, maar koos na het afstuderen van Kim en Kourtney voor thuisscholing. Al gauw ontpopte ze zich tot de rebel in huis: ooit stal ze de auto van haar moeder en reed ze die in de prak. Op haar zestiende raakte ze betrokken bij een auto ongeluk dat haar lange tijd aan het ziekbed kluisterde. Na maanden revalidatie en verschillende operaties kon ze weer lopen en uiteindelijk behaalde ze haar secundair diploma op haar zeventiende, een jaar voor haar leeftijdsgenoten.

Met BFF Malika, lang voor ze op een professionele visagist kon rekenen...
Met BFF Malika, lang voor ze op een professionele visagist kon rekenen...

Na de dood van haar vader ging het even bergaf met de jongste Kardshian zus: ze belandde in een depressie, raakte aan de drank en werd even voor de start van KUWTK zelfs gearresteerd wegens DUI (driving under influence). Dat laatste leverde haar een gevangenisstraf van een maand op: aangezien de show ondertussen al begonnen was, arriveerde ze met haar volledige cameraploeg aan de gevangenis, waarop ze werd geweigerd wegens "overbevolking". Uiteindelijk kwam ze er dus met de schrik van af.

10 dingen die de Kardashians overkwamen voor ze beroemd werden 24
De mug shot van haar arrestatie in 2007.