Top vijf bijrollen die de show stalen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top vijf bijrollen die de show stalen

bijrollenJe moet het maar kunnen: de tweede viool spelen naast een wereldster. De rol van beste vriendin, kneusje of doodleuk de achtergrondfiguur uithangen naast een collega wiens naam al ettelijke covers en billboards sierde –terwijl jouw fanclub voorlopig vooral uit ouders en grootouders bestaat… En toch braken deze sterren door in de schaduw van zo’n toppers:

1/

Cameron wie? In 1997 kocht iedereen een kaartje voor My Best Friends' Wedding, de nieuwste prent van romcom koningin Julia Roberts. Dat haar rivale in de film, vertolkt door een brave en naïeve Cameron Diaz, binnenkort een plaatsje naast Roberts op de American Sweetheart troon zou veroveren, had niemand voorzien. Of toch een beetje: niemand die onbewogen bleef bij die rampzalig goede karaoke act.

1 2

2/

Emily Blunt moest in The Devil Wears Prada niet aan één, maar aan twee wereldsterren het hoofd bieden. Anne Hathaway én de legendarische Meryl Streep: meer dan één actrice zou passen voor deze job. Blunt liet zich echter niet uit haar lood slaan en snauwde zich als bitchy Emily een weg naar de top. Ondertussen rijgt ze de films en beautydeals aaneen en mag ze zich zonder twijfel een volwaardige A-lister noemen.

3

3/

Paris Hilton dacht een slimme zet te maken toen ze begin jaren 2000 een schoolvriendin uit de oude doos opviste en meesleurde naar elke première. Sinds Nicole Richie haar de rug had toegekeerd én ettelijke kilo’s verloor, kon Hilton wel een nieuwe side-kick gebruiken. Eentje met een welgevormd achterstel, kwestie van zelf nog slanker te lijken. Een perfect plan, dat nochtans niet helemaal naar wens verliep. Hilton was immers de sextape en mediageile achterban van haar BFF vergeten, alsook het feit dat mannen als bosjes vallen voor diens vrouwelijke vormen. 13 jaar later krijgt de erfgename geen club meer gevuld, terwijl Kardashian de koningin van reality land is.

45

4/

De wereld van Harry Potter bestond lange tijd uit Ron, Harry en Hermelien. De rest van de crew kon veralgemenend als “de vriendjes” worden beschreven. En toen verscheen Cedric Diggory, vertolkt door de onbekende en onmogelijk knappe Robert Pattinson. Hogwarts’ golden boy die na één film genadeloos werd neergeknald door een bijzonder trigger happy Voldemort, maar al snel uit zijn as herrees als Twilight hunk Edward Cullen. Een promotie die hij nooit had kunnen maken zonder het feit dat het toverschooluniform hem zò goed stond.

6

5/

Over Twilight gesproken. Pattinson en  Kristen Stewart zijn niet de enige die tot wereldsterren uitgroeiden dankzij de reeks. Verrassend genoeg betekende het ook Anna Kendricks ticket naar Hollywood. Dit ondanks haar kleine rol van de ietwat zielige Jessica. Sindsdien nam niemand minder dan George Clooney haar onder de vleugels, goed voor een vliegende carrièrestart in de filmwereld. Haar debuutsingel Cups krijgen wij ondertussen ook niet meer uit het hoofd. “When I’m gone, when I’m gooooooone!”

7 8