10 dingen die je nooit mag doen op Snapchat

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
10 dingen die je nooit mag doen op Snapchat

Ladies, what's up met die puppyfilter? Voor eens en altijd, dit is de handleiding voor ijverige snapchatters. 

LEES OOK: 10 X Belgische Snapchataccounts die je moet volgen 

#1: De hondenfilter tot in den treure herhalen.

kim-kardashian-61104a3f-ece4-42f9-a1e0-97e8d079960c

Deze filter heeft in Amerika niet voor niets de bijnaam "hoe filter". Hij maakt dan ook een onschuldige puppie tot sexueel lustobject en is bovendien het ideale excuus voor meisjes om suggestief aan hun camera te likken. Te gebruiken met mate.

1/

#2: Enkel healthy dingen snappen 

rosie-huntington-whiteley-shares-makeup-tutorial-on-snapchat-1599039-1450287856.640x0c

We snappen het: je bent healthy, sporty en eet clean. Het schoolvoorbeeld van een gezonde levensstijl. Good for you. Maar pssstt, die groene juice van vandaag, hebben we die gisteren niet al gezien? En eergisteren? En vorige week? Met andere woorden: Wij. Willen. Pizza. Zien.

Idem geldt voor de ijverige snapchatters in de sportschool. Okee, je hebt een nieuwe sportbeha van Ivy Park. En jaloersmakende buikspieren. En je loopbandvideo's? Vervelen nooooooit.

2/

#3: Een story plaatsen die langer dan 100s is

fa866397-b33b-488f-afd6-a8ddef506a77

Als je zoveel te zeggen hebt, is snapchat niet jouw medium.

3/

#4: Gedetailleerde snaps van verwondingen of andere ziekelijkheden

Niemand houdt van grafische beelden van non-stop overgeven, het resultaat van ongelukken met kettingzaag, of een puist waar pus uit blijft sijpelen. Geen enkele gezond wezen wil deze inhoud op Snapchat tegenkomen.

4/

#5: Snappen achter het stuur

maxresdefault

Levensgevaarlijk en oerdom. Tenzij je ranzige foto's van verwondingen wil maken in het ziekenhuis (zie vorig puntje). Je kan niet alleen ernstig gewond raken, je kan ook een fikse boete krijgen of je rijbewijs verliezen. Niet de moeite.

5/

#5: Snappen in luide clubs

IMG_9391

Eerst en vooral, het is er te donker om ook maar iets te zien. De bas van de muziek beschadigt menig smartphone speaker én het humeur van jouw volgers. Niemand wil bovendien nog je Gangdem dansje of poging tot moonwalken zien.

Andere plekken waar je liever niet snapt:

  • Bij de gynaecoloog (enough said)
  • In de douche (dat loopt sowieso niet goed af met je gsm)
  • Tijdens een AA-meeting. Als je je niet kan weerhouden, blijf dan voor de AAA- meeting (Anonieme app adicts).

6/

#7: Geen slaapzacht of goedemorgen snaps

13151066_1018584701554799_1034997146_n

Een zwart scherm met enkel deze boodschap? Je verdoet mensen hun tijd hiermee en lijkt wanhopig om inhoud te zoeken voor je snapstory. Hetzelfde geldt voor 's ochtends. Als je er niets beter op vindt dan een foto van je wekker en het onderschrift 'goedemorgen', besef dan goed dat het niemand wat kan schelen.

7/

#8: Naaktselfies

Dit zou je ondertussen toch al moeten weten. Je zendt geen naaktfoto's tenzij je iemand voor de volle 100 procent vertrouwt. De foto mag dan wel verdwijnen binnen de tien seconden, er bestaan nog altijd zoiets als screenshots. Er zijn zelfs gehele websites gewijd aan gelekte naaktfoto's... Kan je het toch niet laten? Zorg er dan gewoon voor dat je gezicht er niet op staat. Je zal ons dankbaar zijn.

8/

#9: Spreek je volgers nooit aan met “Hi Snapchat People” of “Hallo Snapchatters!”

Elke story die begint met "Dag Snapchatmensen" bezorgt ons kippenvel, op een niet zo'n aangename manier. Alles is beter dan deze vervelende aanspreektitel.

9/

#10: Door het lint gaan als je per ongeluk een "lelijke" snap naar je crush stuurt

snap

Lelijke snaps zijn een essentieel onderdeel van Snapchat. Omarm hen.