Vijf gemakkelijke gewoontes die je gezondheid boosten

Gepubliceerd op 4 mei 2016 door ELLE België
Vijf gemakkelijke gewoontes die je gezondheid boosten

Je hoeft geen peperdure detoxkuur in Gstaad te volgen om je lichaam een gezonde boost te geven, soms zit het in de kleine dingetjes des levens. Vijf extra gemakkelijke gewoontes die je sterker -en mooier, en stralender, en dynamischer...- maken. 

Eindig je douche met een koude straal 

koude douche

Neem je warme douche zoals gewoonlijk, maar zet de straal op het eind helemaal op koud gedurende minimum 10 seconden. Focus extra op haar, billen en benen. Deze gewoonte is een van mijn favorieten. Het zorgt voor een betere bloeddoorstroming, verbetert de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem, zorgt dat je haar meer gaat glanzen (de haarschubben worden afgesloten), bezorgt je een frisse geest en zou zelfs cellulitis tegenwerken. En als dat allemaal nog niet voldoende is: in plaats van rillend uit de douche te komen, sta je nu fris en monter je ochtend in te zingen.

1/

Start elke ochtend met lauw citroenwater

citroen water
Ik kan me niet herinneren wanneer ik de laatste keer mijn dag startte zonder een glas lauwwarm citroensap. Dat
 helpt de spijsvertering op gang komen en bevordert de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Daarbij zijn citroenen rijk aan voedingstoffen als vitamine C, die je immuniteit boosten. Kook water terwijl je een halve citroen perst. Giet het sap in een glas en leng aan met een half glas kokend en een half glas koud water. Drink met een rietje om je tanden te beschermen.

2/

Drink dagelijks groene thee

Groene Thee
Nog voor ik mezelf mijn koffie gun, zorg ik ervoor dat ik altijd een tas groene thee op heb. Groene thee is waarschijnlijk een van de meest gezonde dranken ter wereld. Het zit boordevol antioxidanten die het verouderingsproces tegengaan, het geeft energie en het hydrateert. Als je je thee meeneemt in een beker, of groene thee op je werk drinkt in plaats van de gebruikelijk kop koffie, kost deze gewoonte je niks aan extra tijd.

3/

Doe kurkuma over alles.

kurkuma

Ik doe kurkuma over bijna al mijn gerechten -alleen mijn gebak moet er nog net niet aan geloven. Kurkuma is een van mijn all time favoriete kruiden. De werkbare stof kurkumine werkt ontstekingsremmend en doet wonderen voor je huid. Extra bonuspunten als je kurkuma met peper combineert. De peper zorgt ervoor dat de kurkumine beter door het lichaam wordt opgenomen.

4/

Installeer een applicatie om je stappen te tellen

Pedometer

Het lijkt misschien triviaal, maar soms zou je vergeten hoe weinig je beweegt als je een hele dag achter je bureau zit. Ook voor actieve mensen is een applicatie die je stappen telt het installeren waard. Sinds ik deze app ontdekte, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Wandelen terwijl je belt, de trap nemen in plaats van de lift,... alle beetjes helpen! Ik gebruik hiervoor de Pedometer (toegeven, de naam is ietwat vreemd). Mijn doel is de meter elke dag in het groen te zien staan door minimum 10 000 stappen per dag te zetten. Extra leuk: je krijgt confetti van zodra je je doel hebt bereikt!

(Olivia B - Fitfoodness)

Hoi ik ben Olivia B, guest food blogger voor ELLE.be en hier om mijn gezonde (voedings) perikelen met jullie te delen. Mijn expertises: creëren van gezonde, no-nonsense recepten, het nemen van appetijtelijke Instagram foto’s en het spotten van trends in health land. Terwijl ik mijn avonturen hier neerpen, baan ik me een weg door een cursus voedingsdeskundige, doe ik hard mijn best het maximum uit mijn iPhone foodfotografie te halen, en ben ik hoogstwaarschijnlijk ergens een soja latte aan het drinken (mijn grootste verslaving).