7 films voor op een eerste date

Gepubliceerd op 24 april 2016 door ELLE België
7 films voor op een eerste date

Nood aan wat romantiek? Nodig je crush uit bij je thuis, zet wat popcorn op het vuur, kraakt een fles rode wijn en dan is het tijd voor de mood killer "Welke film gaan we bekijken?". Zeven suggesties: 

1/

#1: 500 Days of Summer

500 days of summer

Plot?

Van zodra hij Summer (Zooey Deschanel) op zijn werk ontmoet, valt Tom (Joseph Gordon-Levitt) als een blok voor haar. Summer echter gelooft absoluut niet in ware liefde maar toch krijgen de twee een relatie. Achteraf blikt Tom terug op de 500 dagen die hij met Summer doorbracht.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

500 Days of Summer is niet zoals alle andere romcoms waarbij de twee mensen op elkaar verliefd worden, obstakels overwinnen en uiteindelijk (surprise surprise) in elkaars armen eindigen. Het is ontroerend om te zien hoe gelukkig Tom is met Summer en hoeveel belang hij aan liefde hecht. De les die we uit deze film leren: liefde maakt het leven de moeite waard. Beide hoofdpersonages zorgen voor een boeiend verhaal dat nooit saai wordt. 500 Days of Summer is een heerlijk frisse, bruisende en behoorlijk onweerstaanbare boy-meets-girl film

large

2/

#2: Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook

Plot?

Pat heeft na een metale inzinking alles verloren: zijn huis, zijn vrouw Nikki en zijn job. Wanneer hij na negen maanden behandeling wordt ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis (hij heeft een bipolaire stoornis) trekt hij opnieuw in bij zijn ouders. Hij wil koste wat het kost zijn ex-vrouw terugwinnen, zelfs al heeft ze Pat bedrogen. Dan ontmoet hij Tiffany die besluit hem opnieuw in contact te brengen met Nikki.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

Fenomenale cast? Check! Een ontroerend verhaal? Check! Happy ending? Dat zullen jullie zelf moeten ontdekken...

tumblr_mdxfr6dpe31rj6akzo1_500

3/

#3: Wall-E

best-pixar-movie-romance

Plot?

Zevenhonderd eenzame jaren doet de robot Wall-E (een afkorting voor Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type) waarvoor hij gemaakt was: afval verwerken op de aarde. Maar dan ontmoet hij EVE, een robot die de toestand van de planeet moet onderzoeken. De eenzame Wall-E wordt smoorverliefd en reist de robot achterna om haar te overtuigen van zijn liefde.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

Het is een eenvoudige maar o zo ontroerende film. Wall-E vertelt namelijk een heel klassiek boy-meets-girl-verhaal, liefdesverklaringen en gebroken harten inbegrepen. Zoveel hartveroverende romantiek heb je niet meer gezien sinds Lady en de Vagebond samen hun bord spaghetti verorberen! De beste film van Pixer in jaren.

giphy-3

4/

#4: Her

Her

Plot?

Theodore Twombly werkt bij BeautifullyHandwrittenLetters.com, waar hij liefdesbrieven voor klanten schrijft. De gevoelige dertiger is goed in zijn werk, maar minder geslaagd in de liefde. Hij schaft zich een nieuw computersysteem met geavanceerde kunstmatige intelligentie aan dat zichzelf de naam Samantha geeft. Samantha (de stem van Scarlett Johansson) beantwoordt zijn e-mails en houdt zijn agenda bij, en het duurt niet lang of beide partijen ontwikkelen warme gevoelens voor elkaar. Theodore vindt bij Samantha wat hij dacht allang te zijn kwijtgeraakt: zielsverwantschap en intimiteit.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

De film is een beetje melancholisch en ontroerend maar toch optimistisch en grappig tegelijk. Dit pakkend verhaal van een wel héél ongewone liefdesrelatie beroert tot tranen en zet aan tot denken ("zal onze wereld er binnen 10 jaar écht zo uitzien?"). Met de prachtige muziek van Arcade Fire én popcorn erbij wordt je date onvergetelijk.

Shes-Not-Just-A-Computer-Joaquin-Phoenix-Her

5/

#5: The Spectacular Now

Miles-Teller-Shailene-Woodley-star-Spectacular-Now

Plot?

Sutter Keely (Miles Teller) wordt, na een nachtje stevig drinken, wakker in de tuin van de verlegen en nerdy Aimee Fineky (Shailene Woodley) en - wat had je gedacht - uiteraard bloeit er al snel iets moois tussen de twee.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

Recensenten beschrijven de film als: "realistisch, grappig zonder karikaturaal te worden en romantisch, maar niet op het onnozele af." Een film uit de vingers van dezelfde scenaristen als 500 Days of Summer kan niet teleurstellen, denken we dan. De obstakels van de eerste liefde en confrontaties die bij het volwassen worden horen, worden in deze film fris aan de man gebracht. Miles Teller en The Fault in Our Stars ster Shailene Woodley spelen de sterren van de hemel.

 

tumblr_nlmj94cWrl1tg9inro1_500

6/

#6: Up

up-binos

Plot?

Carl Fredricksen heeft er altijd al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan. Carl besluit om zijn jongensdroom alsnog uit te laten komen en bevestigt duizenden ballonnen aan zijn huis om zo naar de Zuid-Amerikaanse wildernis te vliegen. Hij ontdekt echter te laat dat hij een verstekeling aan boord heeft: het overenthousiaste achtjarige padvindertje Russell.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

Up is niet zo maar een animatiefilm, het is een waar staaltje work of art. Zet je lachspieren aan het werk en geniet met z'n tweeën van Carl en z'n zwevende huis, de onhandige Russell en Dug, de pratende hond die we allemaal stiekem willen adopteren.

giphy-4

7/

#7: The Perks of Being a Wallflower

(L-R) EMMA WATSON, LOGAN LERMAN and EZRA MILLER star in THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER Ph: John Bramley © 2011 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Plot? 

Charlie (Logan Lerman) staat aan het begin van ‘The Perks of Being a Wallflower’ voor zijn eerste dag in een nieuwe school. Hij besluit dat hij zichzelf maar best zo onzichtbaar mogelijk kan maken en hoopt dat de twee laatste jaren middelbaar onderwijs niet te lang aanslepen. Die grijze vooruitzichten krijgen echter kleur wanneer hij onverwacht vriendschap sluit met Patrick (Ezra Miller) en Sam (Emma Watson), twee laatstejaars die zich geen fluit aantrekken van wat anderen van hen denken. Langzamerhand begint Charlie verliefd te worden op Sam.

Dé ideale film tijdens een date omdat...

The Perks of Being a Wallflower is een intrigerende film met steengoede acteurs (Emma Watson!), prachtige muziek (The Smiths!) en mooi gezelschap (je date!). Wat heb je nog meer nodig?

The Perks of Being a Wallflower

(Sarah Van Damme)